Zondag 24 juni 2018

Open deurdagen bij het LTI Oedelem

 

Op zaterdag 12 mei van 13u00 tot 17u00  en zondag 13 mei van 13u00 tot 18u00 organiseert het Land- en Tuinbouwinstituut te Oedelem de jaarlijkse  opendeurdagen.

Er zullen verschillende activiteiten doorgaan. Vooreerst een uitgebreide informatiestand over de mogelijke opleidingen.  1ste graad: A- en B-stroom, 2de graad: PDM, plant-, dier- en milieutechnieken, biotechnische wetenschappen, 3de graad: biotechnische wetenschappen, planttechnische wetenschappen, dier- en landbouwtechnische wetenschappen, natuur- en groentechnische wetenschappen, tuinbouw en groenvoorziening, 7de jaar specialisatie tuinaanleg en –onderhoud.

In de vaklokalen zullen toekomstige leerlingen en hun ouders beroep kunnen doen op onze leerkrachten die hen uitgebreid informatie  geven over de richtingen. Daarnaast zijn ook leerlingen actief in diverse workshops als bloemschikken, labo-activiteiten, paardrijden, machinepark, ICT, project Zuid-Afrika, gezondheidsbeleid, voederkastjes bouwen, kleinveetentoonstelling, metselen, …

Om de opleidingen te vervolledigen krijgen leerlingen de mogelijkheid om aan werkplekleren en stages te doen. Bezoekers zullen in verschillende  lokalen en op het schooldomein aan de hand van fotomateriaal en praktijkvoorbeelden geïnformeerd worden over hoe de leerlingen aan het werk gaan in bedrijven in de buurt. Op die manier blijven onze leerlingen voortdurend in contact met de meest moderne technologieën.

Diverse standen van bedrijven actief in de land- en tuinbouw zullen eveneens tentoongesteld worden op ons domein.  Nieuw dit jaar is een boerenmarkt georganiseerd door landbouwbedrijven uit onze regio. Er zullen verschillende agro-producten aangeboden worden. In onze serre zal er een ruim aanbod zijn van bloemen en planten en is er een grote aardbeienverkoop. Daarnaast zijn er proeven rond stekken van planten, demonstraties moestuintjes, een bomenwandeling, ….

Als kers op de taart kan het publiek naast onze tuin ook  de GIP-tuintjes bezoeken van onze laatstejaarsleerlingen. Deze projecten die  als eindwerk dienen, worden op vrijdag 11 mei door een professionele vakjury beoordeeld.

Naast de  leerlingen en leerkrachten zijn ook de ouders actief tijdens dit weekend. Het oudercomité verkoopt tijdens de opendeurdagen tombolaloten en de winnaar wint een prachtige ballonluchtvaart dat doorgaat op zondag 13 mei om 18u00.

Tijdens de opendeurdagen kan je je ook inschrijven. Alle info t 050 35 09 84, info@lti-oedelem.be  of www. lti-oedelem.be

 

 

LTI Oedelem helpt enthousiast mee met bloemententoonstelling ‘Boeket voor Brugge’

Om de honderdste verjaardag van de stedelijke Groendienst gepast te vieren, organiseert de vzw Brugge Bloeit van 17 tot en met 21 mei de bloemententoonstelling ‘Boeket voor Brugge’. Topbloembinder Daniel Ost uit Sint-Niklaas, wereldwijd beschouwd als een van de grootsten in zijn vak, zal het binnenplein van het Belfort en de Stadshallen aankleden. Voor dit project doet de stedelijke Groendienst beroep op de leerlingen van het Land- en tuinbouwinstituut uit Oedelem. Eén ruime week lang zullen zij meehelpen de tentoonstelling  op te bouwen. Het wordt voor de leerlingen een top ervaring op vlak van bloemschikken, verwerking snoeimateriaal, leggen van graszoden en bloementapijten. Dit kadert perfect binnen hun opleiding  planttechnische wetenschappen, natuur- en groentechnische wetenschappen en specialisatie  tuinaanleg en –onderhoud. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden