Donderdag 18 oktober 2018

Goed van den Bogaerde open voor Open Monumentendag

 

In de pas gerestaureerde herenhoeve van den Bogaerde wordt tijdens Open Monumentendag, op zondag 9 september een tentoonstelling georganiseerd van enkele bekende kunstenaars. Eigenaars Linda Vandaele en Ronny Croene hebben van deze historische hoeve een schitterende B&B gemaakt, waarvan drie gebouwen ondertussen gerenoveerd zijn en mensen kunnen herbergen.

 

De eigenaars willen toch even de kunstenaars belichten, die tijdens de Open Monumentendag zullen exposeren in het schitterend decor van de hoeve. “Vooreerst is er Lucrèce Hoste, die al geruime tijd bezig is met schilderen”, legt Linda Vandaele uit. “Meestal schildert ze bloemen en stelde reeds vele keren ten toon. Daarbij won ze al verscheidene prijzen. In haar huis te Ruiselede, Aalterstraat 40 kan men er zelfs workshops volgen. Een tweede kunstenaar is Philip Moerman, die woonachtig is te Heule, Waterhoek 27. Reeds vanuit zijn kindertijd was hij bezig met tekenen en knutselen. Op aanraden van een schoolleraar plastische kunsten, werd hij door zijn ouders ingeschreven aan de academie te Kortrijk. In 2008 stonden honderden keramische klaprozen aan de Ijzertoren te Diksmuide. Elke bloem stond voor een slachtoffer van verminking in oorlogsgebied. Tussenin pronkte een beeld van Philip van een jongetje zonder onderbeen”, legt Linda Vandaele uit.

 

Beeldhouwen

 

Eén van de lokale kunstenaars is beeldhouwer Karel Van Roy, die in het Industriepark 51 te Beernem woont. “Hij startte als zelfstandig binnenhuisontwerper en beeldhouwer in 1984”, weet Linda Vandaele. “In 2007 verkoos de jury van de Beernemse cultuurprijzen het ontwerp van Karel als nieuwe Gouden Beer. Ook bij hem kan men workshops volgen. Tenslotte is er nog Luc De Blick, die woont in Dries 24 te Glabbeek. Sinds 1977 houdt hij zich zelfstandig bezig met artistieke bronsgieterij. Zijn kotmadam in Leuven op de Oude Markt is wellicht het bekendste beeld, naast De Witte van Zichem. Al bij al zullen kunstliefhebbers tijdens deze dag goed aan hun trekken komen”, besluit Linda Vandaele, die er nog aan toevoegt dat het Goed van den Bogaerde ook open zal zijn op zaterdag 8 september en maandag 10 september telkens van 10 tot 18 uur. Op vrijdagavond 7 september is er nog een receptie voor genodigden voorzien.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: liesju op 12-09-2012

http://goedvandenbogaerde.be/nl/photos

Bericht geplaats door: liesju op 12-09-2012

Enkele foto's te bezichtigen op http://goedvandenbogaerde.be/nl/photos