Donderdag 18 oktober 2018

Week van de Zorg

 

Voor de tweede keer zal in maart 2013 een Week van de Zorg doorgaan. Dit gebeurt op initiatief van OCMW-Sociaal Huis in samenwerking met diverse plaatselijke zorginstellingen. Dit jaar gaat men van start met het thema ‘Wonen en Zorg’. Tevens wordt de aandacht op de Zorg gevestigd met een theatervoorstelling.

De vorige editie van de Week van de Zorg werd een groot succes. Bijna alle Groot-Beernemse zorginstellingen namen eraan deel. Heel wat inwoners kwamen op dit evenement af om zich te informeren over de mogelijkheden in onze gemeente. Op vrijdag 22 maart wordt er in OC De Kleine Beer een infobeurs gehouden van 10 tot 21 uur. “Na een officiële toelichting om 18 uur door burgemeester Johan De Rycke en de voorzitter van het Sociaal Huis, Luc Goutry, wordt de werking van de Woonwinkel voorgesteld”, vertelt Ann Casier van het Sociaal Huis. “Tijdens de beurs zullen Woonwinkel, Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, de mutualiteiten (liberale, christelijke en Bond Moyson), Dienst woonzorg voor de provincie, Dienst welzijn, Slovekans: sociaal verhuurkantoor te Brugge, Westkans: convenant afgesloten met gemeente Beernem inzake toegankelijkheid van openbare gebouwen, In-ham Gits, WZC Mariawende en de adviesraad Raad voor Personen met een Handicap aanwezig zijn”.

 

Theatervoorstelling

 

Op zaterdag 9 maart gaat in OC De Kleine Beer om 20 uur een theatervoorstelling door van Fried Ringoot, die te horen had gekregen dat hij kanker had. Met het thema ‘En….alles goed?’ wordt voorgesteld hoe iemand omgaat met een kankerproblematiek. Met muzikale ondersteuning wil hij eigen ervaringen delen op een pakkende en humoristische manier. De voorstelling van Rien is veelzijdig, pakkend, herkenbaar, zalig muzikaal, soms heerlijk absurd, aangrijpend, teder en grappig. De theatervoorstelling is een gemeenschappelijk initiatief van LDC Mirte, het OCMW-Sociaal Huis Beernem en de Cultuurdienst van de gemeente.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden