Dinsdag 22 januari 2019

Pat's Coffee gaat de Fairtrade toer op

Heidi De Wispelaere en Patrick Baillieu houden al geruime tijd Pat’s Coffee langs de Bruggestraat 191 te Oedelem open. In de shop is er een heuse koffiebranderij en de bezoeker kan er genieten van ambachtelijke koffie en andere zaken zoals niet-alcoholische dranken, Zuid-Afrikaanse wijnen, alcoholische dranken, voorverpakte thee, geschenken, confituur, choco.... Bij zijn assortiment hebben de uitbaters nu ook Fairtrade koffie gevoegd.

Naast de uitbating van Pat’s Coffee leveren de uitbaters ook nog koffie aan Meubelen Degraeve, school Ter Bunen en binnenkort komt daar ook nog de kinderboerderij Zeven Torentjes in Asserboek bij. “We wonen en werken in een Fairtrade gemeente en bijgevolg willen we ook ons steentje bijdragen”, aldus Patrick Baillieu.”Naast onze eigen gebrande koffie kunnen we nu ook Fairtrade koffie aanbieden. Het was niet zo evident om de licentie Fairtrade Max Havelaar te verkrijgen. Vooral als klein bedrijfje was het eerder moeilijk om met dit verhaal geloofwaardig over te komen. Toch zijn we heel blij dit certificaat te hebben verkregen”, aldus Patrick Baillieu.

 

Volgens de uitbaters is het de bedoeling Fairtrade koffie te leveren aan instellingen die ook het Fairtrade label hoog in hun vaandel dragen. “We kopen onze koffiebonen aan bij gecertificeerde leveranciers. Dat kan zijn in Afrika of in een ander continent. Het komt er op aan dat wij de koffie Fairtrade aankopen, deze bij ons branden en als Fairtrade product doorverkopen. Dit proces gaat dan van aankopen bij de lokale boer tot verbruiker. We gaan zelfs nog een stapje verder en denken er sterk aan om ook bio-koffie aan te bieden. Vanuit Afrika worden diverse soorten aangekocht en hiermee kunnen we dan specifiek bio-winkels mee bevoorraden. Hiermee kunnen we dan ook bio-filter koffies aanbieden”, legt Patrick Baillieu uit. In elk geval als je een lekkere koffie wilt proeven, dan moet je zeker even stoppen bij Pat’s Coffee.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden