Zaterdag 25 mei 2019

Help mee het project Zaak : De Zutter steunen

Net zoals Victor De Lille, uitgever van ’t Getrouwe Maldegem, op 17 april 1927 een steunfonds voor moeder De Zutter oprichtte, wil Katrien Ryserhove haar filmproject een financiële boost geven door het oprichten van een steunfonds Z:DZ. Hiermee hoopt het comité de begroting voor de uitvoering van de film rond te krijgen.

Eind de jaren twintig zorgde Victor De Lille met zijn steunfonds ervoor dat moeder De Zutter de nodige financiën bijeen kreeg om de moord op haar zoon Hector te helpen oplossen via een rechtszaak. Wie stortte, mocht iets publiceren in het weekblad van De Lille, die op 1 september 1929 al 43.971 frank op zijn rekening kreeg. “Thans gaat het steunfonds niet over het bewijs van een moord, maar probeert men de financiële draagkracht voor het verfilmen van een boek De Zaak : De Zutter in balans te krijgen. “We hopen dat de mensen 1, 2, 3 of meer euro op een rekening van vzw Kwestigen Nacht willen storten, want vele kleintjes maken dan misschien ook 43.971 euro en die hebben we nodig”, meldt Katrien Ryserhove.

 

Reigerlo

 

Ondertussen is de ploeg neergestreken in zaal Reigerlo. “Tot 31 mei 2015 wordt alle materiaal en kledij aldaar opgeslagen”, aldus Katrien Ryserhove. “De bijzaal wordt gebruikt als atelier. In de grote zaal zal de decorploeg een interieur opbouwen voor studio opnames, zoals de kermisavond. We zijn dan ook de leden van de Kerkfabriek H. Maria Moeder Gods bijzonder dankbaar. Vermits er in het weekend van 24 en 25 oktober in samenwerking met de Standaard Boekhandels  en met de vereniging Vlaamse Misdaadauteurs een moordweekend doorheen Vlaanderen wordt georganiseerd, zal de zaal Reigerlo open gesteld worden voor het publiek tussen 10 en 18 uur. Enkele leden zullen de bezoekers wegwijs maken in het filmverhaal. De figurantenlijst telt ondertussen al 537 mensen, die in kleine groepjes zullen uitgenodigd worden. Diegenen die nog wensen kledij af te geven kunnen terecht in zaal Reigerlo tijdens de zaterdagen 30 augustus, 13 en 27 september, 4 en 11 oktober telkens van 10 tot 14 uur. De tentoonstelling in ‘t Schepenhuys was een succes en wie er toen niet bij kon zijn, krijgt nog een kans vanaf 28 november tot 20 december 2014 in de bib van Beernem. De filmopnames zijn gepland van 17 februari tot 18 april 2015”, besluit Katrien Ryserhove, die nog meegeeft dat ze tijdens het misdaadweekend haar boek signeert in de Oostkampse Standaardafdeling.

Info: Rekeningnummer voor Steunfonds : BE08 9796 2678 5713. 

 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden