Zondag 24 juni 2018

Laatste derby tussen SC Beernem en Cercle Oedelem eindigt op 2-1.

 

Al voor het begin van de laatste derby tussen SC Beernem en C. Oedelem was er ambiance tussen de supporters van beide teams. Een doodskist met de vlag van Cercle Oedelem werd rond gedragen. Cercle startte vrij gretig aan de partij, terwijl Beernem niet goed wist hoe te reageren. De thuisploeg acteerde vrij zenuwachtig en pakte uit met slordige voorzetten en ballen die nooit de man bereikten. Bij één van de zeldzame offensieve impulsen van de gastheren kopte Jens Vanhaverbeke de bal in handen van gastportier Ayrton Devriendt.

Bij Cercle was het vooral middenvelder Hannes Luca die het initiatief nam. Een slechte terugspeelbal door Broes Depauw werd onderschept door Jouri Skatchkoff, maar thuisportier Kevin Zutterman zat er goed tussen. Halfweg de eerste helft zond Lorenzo Lammens in tot bij de doorspurtende Gillian Bellaert, maar de lokale spits miste een open kans. Aan de overzijde moest Zutterman al zijn talenten aanboren om Wouter Bes van een doelpunt te houden. Meer en meer kwam Beernem in de match en er waren kansen voor Bellaert en Ruben De Blieck, maar de scherpte ontbrak. Toen iedereen dacht met een brilscore te gaan rusten, pakte Bellaert uit met een individuele actie, knalde op doel en zag Devriendt in de fout gaan, zodat de bal naast de bal in doel verdween. Nog geen twee minuten later stak Depauw een bal door tot bij de doorspurtende Axel De Loof, die meteen de stand verdubbelde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de tweede helft leek Beernem het gebeuren te controleren, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Cercle Oedelem toch nog aandringen. Zo ontsnapte Beernem aan de aansluitingstreffer, toen een hoekschop op het hoofd werd geschilderd van de hoog opspringende Benjamin Devriendt, maar de bal vloog nipt over in het decor. Een twintigtal minuten voor tijd resulteerde een onschuldig schouderduel in een strafschop, die succesvol werd omgezet door Wouter Bes. Daarna bleef Oedelem drukken, terwijl Beernem op de counter loerde, maar er vielen geen doelpunten meer.

DOELPUNTEN: 42’ Bellaert (1-0), 44’ De Loof (2-0), 67’ Bes (pen. 2-1)

SC BEERNEM: Zutterman, Lammens, Dekoninck, Blomme, Verbeke, Rebree (70’ Lips), De Loof, Depauw, De Blieck, Vanhaverbeke (73’ De Muer), Bellaert.

CERCLE OEDELEM: Devriendt, Schautteet, Rys, Phlypo, Devriendt, Goetgeluck, Luca (75’ Demeulenaere), Vanhauwaert (83’ Dobbelaere), Feys, Bes, Skatchkoff  

 

 

Reacties

Tim Schauteet (Cercle Oedelem) 

 

Zwaar ontgoocheld droop Tim Schautteet van het veld af en trok ontmoedigd naar de kleedkamer. “Ik heb er toch iets meer van verwacht, want ik vond dat we beter waren dan Beernem”, aldus Tim Schautteet. “We zijn heel sterk aan de match begonnen, maar zij maakten hun kansen af en wij niet. Misschien is dat eerste Beernems doelpunt wel een dom doelpunt, maar we mogen onze doelman niets verwijten, want hij haalde toch ook enkele keren knap uit. Over die strafschop wil ik wel nog zeggen, dat het misschien een lichte fout was, maar terecht een elfmeter. Ik speel al gans mijn voetballoopbaan bij Cercle Oedelem. Naar de toekomst wil ik nog niet kijken, want na de fusie zal er pas beslist worden wat er zal gebeuren. Daar liggen wij niet echt wakker van. We zien wel wat er op ons afkomt. Het komt er nu op aan te blijven vechten om Cercle Oedelem in derde provinciale te houden. We gaan er immers alles aan doen”, besluit Tim Schautteet.

 

 

 Ruben Deblieck (SC Beernem) 

 

 

Ruben Deblieck speelde een sterke partij en was bijna bij alle Beernemse acties betrokken. “Het was een heel gesloten match, zeker het eerste halfuur. We hebben wat geluk bij het eerste doelpunt, toen hun doelman in de fout ging. Zoiets kan gebeuren. Het is goed voor ons dat we juist voor de rust de score kunnen verdubbelen. Eerlijk gezegd zijn we zwak gestart. Wellicht speelde de stress mee. Dat is wel normaal voor zo’n partij. We hebben ons dan goed herpakt. Ook onze eerste match tegen Cercle was op het scherp van de snee en we pakten toen twee dommer rode kaarten. Ook in de tweede helft hebben we ons doorgezet. We loerden wel op de counter met Bellaert en mezelf en Depauw die achter ons speelt en de ballen naar ons toe probeert te spelen. Thans mogen we terugblikken op een mooie Kerst en we tellen 24 punten. We blijven spelen met de ambitie voor de eindronde”, besluit Ruben Deblieck. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden