Zondag 22 april 2018

Dat was ook 2014 (3)

Dat we over een kampioen touwtrekken in Beernem beschikken, weten alle sportievelingen van de gemeente, want Norbert D’hooghe is al jaren hiervoor gekend en neemt al jaren deel aan de verkiezing van Sportman van het jaar. Nu deze touwtrekker ook nog medailles verzamelt in het zwemmen, was nog niet zo bekend.

Onlangs werd bij de Marollen te Sijsele een Open Beker van Vlaanderen touwtrekken georganiseerd waarbij acht ploegen recreanten zich inschreven. KLS Lichtervelde behaalde zes overwinningen net zoals KLS Waregem. Beide ploegen ontmoetten elkaar in de finale. Norbert D’hooghe trok mee voor Waregem en was hiermee aan zijn 40ste seizoen touwtrekken toe. “KLS Waregem won de twee finalewedstrijden”, aldus Norbert D’hooghe.

 

Zwemmen

 

Norbert D’hooghe is al jaren een atleet, die van alle markten thuis is. Te Aalter werd het Belgisch kampioenschap zwemmen voor NMBS-leden georganiseerd. “Ik zwom in de categorie 60-69 jaar”, vertelt Norbert D’hooghe. “Ik behaalde in de 50 meter schoolslag de derde plaats en ook was er nog brons voor de 50 meter vrije slag. In de aflossing 200 meter, betwist met vier zwemmers behaalden wij de eerste plaats en waren we meteen Belgisch Kampioen”, aldus Norbert D’hooghe, die 66 jaar geworden is. 

Foto: Norbert D’hooghe (links) is naast het touwtrekken nu ook Belgisch Kampioen zwemmen voor NMBS-leden geworden.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden