Zondag 24 juni 2018

Dat was ook 2014 (6)

Nog nooit voorheen heeft het gemeentebestuur zoveel kampioenen moeten huldigen als vorige week. Het gebeuren vond plaats in een veel te kleine zaal van het sportpark Drogenbrood. Misschien moet men toch maar in het gemeentehuis blijven voor dergelijke huldigingen. Het gebeuren heeft dan ook meer uitstraling.

Schepen van sport Jos Sypré heette iedereen welkom en stelde dat de volgende huldiging zal plaatsvinden in de cafetaria van de sporthal, dat al aan een vernieuwing toe is. “Net zoals de sporters zijn wij ook steeds in beweging, voortdurend inspelend op de noden van de vele Beernemse sporters. We kijken reikhalzend uit naar de mogelijke provinciale subsidies om de lang verwachte atletiekpiste aan te leggen. Samen met de gemeentes Oostkamp en Zedelgem hebben we een vooruitstreven en eigenlijk ook wel historisch dossier ingediend en hopen daarvoor beloond te worden. Een intergemeentelijke samenwerking onder de vleugels van een provinciale structuur is een toekomstperspectief waarvoor we hier in Beernem graag een pioniersrol zouden willen vervullen. Ook voor het nieuw zwembad zullen we dezelfde weg inslaan met de steun van andere gemeentes die niet over zwemwater beschikken”, aldus de schepen.

 

Kampioenen

 

Liefst 71 kampioenen werden gehuldigd. Zaalvoetbalploeg voor de jeugd FC Pipa Miniemen werd West-Vlaams, Nationaal, Vlaams kampioen en won nog de Beker van West-Vlaanderen. In de atletiek werden heel wat kampioenen gehuldigd voor de halve marathon en andere disciplines bij Beverhout en Blanco. In de individuele dans was er voor de Hip Hop Duo Adults een Belgisch Kampioene. Ook in het skeeleren en tennis bij TC Smash werd er een individuele Belgisch en provinciaal kampioen gevierd. Zowel de dames als de heren wonnen een provinciale titel in het tennis bij TC Smash. In het zaalvoetbal kroonde Los Calimeros zich tot provinciaal kampioen. Dan waren er nog titels in het paardrijden, kickboxen en motorcross. Nooit voorheen was de oogst zo groot. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden