Donderdag 18 oktober 2018

MC 't Hoekske klaar voor de start

MC ’t Hoekske is een motorcrossclub dat al jaren lang deelneemt aan diverse wedstrijden en er ook organiseert, zoals de Paastrofee in Beernem. De club telt voorlopig dertien leden die de kleuren zullen verdedigen. Eén piloot rijdt in de Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding (VJMO) en twaalf piloten rijden bij de Motorcross Liefhebbers Bond (MCLB).

 

Voorzitter Raphaël Sierens was bij de voorstelling van de piloten duidelijk in zijn nopjes. “We hebben weer een knap team op de been gebracht om onze club te vertegenwoordigen in diverse wedstrijden”, aldus de voorzitter, die ook twee piloten afscheid ziet nemen. “Junior Verhelst maakte vier jaar deel uit van onze groep, maar in samenspraak met zijn ouders heeft hij beslist om wedstrijden te rijden bij de Vlaamse Motorrijdersbond van België (VMBB) en EK Kampioenschap. Bij zijn vrije weekends komt hij nog rijden in de VJMO, waar ook Robbe Vanseveren terug zal aantreden. Met pijn in het hart moeten we ook afscheid nemen van Shana Goethals, die na vier jaar er definitief een punt achter zet. Deze moedige vrouw nam elke week de handschoen op met haar mannelijke collega’s in de zijspanklasse, maar in het kampioenschap in Oostrozebeke sloeg het noodlot toe, met een breuk aan de bil, operatie en revalidatie tot gevolg”, legt Raphaël Sierens uit.

 

Piloten

 

Voor de VJMO-federatie rijdt Milan Vandecaveye, die zijn tweede jaar inzet bij de club. Hij combineert motrocross met voetbal. Bij MCLB rijdt de Oedelemse piloot Dimitri Demeulemeester, die in 2014 al opgemerkt werd in de toptien.  Noel Vandesteene uit Knesselare, Jaak Hollanders uit Maaseik, Dirk Van Haecke uit Sint-Kruis Brugge, Luc Gorissen uit Brugge, Kristof Douterloigne uit Waregem, Nick Lamote uit Sijsele, Karel Van Haecke uit Sint-Kruis Brugge, Arne en Kenneth Dierckens willen in 2015 het beste van zichzelf geven. Danny De Cloedt, die tijdens het kampioenschap te Oostrozebeke met Shana op weg was naar een podiumplaats toen het ongeluk met de zijspan gebeurde, wil nog even afwachten en is nog op zoek naar een piloot. “Onze organisatie gaat dit jaar door op zaterdag 18 en zondag 19 april te Beernem”, vervolgt Raphaël Sierens. “Te Beernem in het Paasweekend is de locatie terug het circuit van de zware Aarde, gelegen in de Veldstraat. Nieuw is een vaste reeks voor dames en ook een special voor pite bikes en brommers”, aldus de voorzitter. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden