Donderdag 18 oktober 2018

Motoren opgeblonken bij MC Hulstlo

– MC Hulstlo telt voor het nieuw seizoen maar liefst 24 piloten. Het gros rijdt voor de Motorcross Liefhebbers Bond (MCLB). Enkelen rijden voor de Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding (VJMO). Het team van MC Hulstlo bestaat al negentien jaar. De voorzitter is nog steeds Ronny Zutterman.

 

Zoals steeds heeft de voorstelling van het nieuwe team van MC Hulstlo heel wat supporters en entourage op de been gebracht. Als locatie voor het gebeuren werd deze keer de refter van de basisschool De Drie Beertjes uitgekozen. “Zo’n negentien jaar geleden zijn we gestart met deze motorclub”, zegt Ronny Zutterman. “Mijn zoon Maikel was toen ook al piloot en is nog steeds van de partij. Maikel heeft ondertussen een bestuursfunctie op zich genomen. Dit jaar hebben de piloten een volledig nieuwe outfit gekregen. Vroeger bestond onze kledij uit Kawa-groen, paars, oranje en zwart. Thans overheerst lichtgroen. Onze naam Hulstlo verwijst naar het industriegebied waar mijn garage en de winkel van mijn vrouw Liliane is gevestigd. Met ons team kenden we mooie momenten, maar ook minder mooie. Onze ondervoorzitter Roger De Beir overleed zo’n vier jaar geleden en we blijven hem missen. Samen met zijn vriend Fernand hielp hij dit team tot stand te brengen. In 2014 besliste Ouri Bikkems om ons team te verlaten en stopte met crossen in de maand mei. We hebben ook enkele nieuwe piloten kunnen aansluiten”, vertelt Ronny Zutterman.

 

Bij de piloten hoopt Maikel Zutterman geen blessures op te lopen. “Vorig seizoen heb ik voor de derde keer een schouderblessure gehad”, aldus Maikel. Ook Sam Vyvey had al elk seizoen met blessures af te rekenen. Andere piloten zijn Nico Ryckaert, Jürgen Paepe, Steve Seronval, Benjamin Van Der Steen, Tom Callewaert, Michil De Clerck, Stijn De Clerck, Michel Maes, Franky Debruyne, Kevin Merreel, Marino Van Parijs, Jenthe Vancompernolle, Bjorn De Meulemeester, Amy-Jo Stoop, Danaë Zutterman, Zico Rijckaert, Enrico De Strijcker, Nigel Stoop, Maico Van Laer, Bryan Maes, Jolien Ryckaert en Dougan Paepe. Heel wat piloten hebben al te maken gehad met gebroken ledematen, vandaar dat bij iedereen op de persoonlijke fiche vermeld staat dat men hoopt blessurevrij te blijven.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden