Zondag 24 juni 2018

WTC Oedelem is opnieuw gestart

Op zondag 15 maart tekenden de wielertoeristen aangesloten bij WTC Oedelem opnieuw present voor de eerste rit van het nieuwe seizoen. Voor de eerste rit daagden zo’n 28 fietsers op. De club telt voor het ogenblik zo’n 34 leden. Met veel belangstelling en enthousiasme wordt al uitgekeken naar het nieuwe seizoen.

 

“We zijn opnieuw gestart”, aldus voorzitter Rudi Vervynckt. “Traditiegetrouw kunnen we de eerste rit beschouwen als een opwarmingsrit. We legden vandaag ongeveer 45 km af aan een gezapig tempo. We startten om 9 uur aan ons lokaal café Schuttershof in de Beekstraat om dan rond 11u15 aan te komen bij onze sponsor Meubelen De Graeve, waar iedereen getrakteerd wordt op een drankje en hapje. Daarna poseren we voor de traditionele foto. Vanaf volgende week wordt het opnieuw serieus en rijden we zo’n 50 à 60 km. Met een gemiddelde snelheid van iets boven de 25 km/uur mikken we op een wielertoerist, die toch een beetje getraind is en voldoende kilometers kan opbouwen om onze ritten te volgen”, aldus de voorzitter.

 

Na het seizoen volgt er elk jaar een gezellig etentje in de Zandberghoeve. “Vooraf en dat meestal rond 21 juli maken we er een dagje van. Na een rit van rond de honderd kilometer volgt er dan een hapje en een drankje, waarbij ook de partners van de fietsers uitgenodigd worden. In een kameraadschappelijke groep is iedereen bij ons welkom. Momenteel rijden er zelfs enkele vrouwen mee”, legt Rudi Vervynckt uit.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden