Zondag 22 april 2018

Exelsior Beernem wint Bekermatch in de Kempen

Voor de kwartfinales van de Beker van Vlaanderen, moest Excelsior Beernem in de Kempen aan de bak tegen het sterke Claridge. De bus met 66 spelers en supporters vertrok om 9 uur vanaf het gemeenteplein in Beernem richting Kempen. Na een heerlijke maaltijd genoten te hebben in Sluyshof te Mol trok de bus richting terrein van Claridge, waar de groep goed werd ontvangen door het bestuur van de tegenpartij.

 

Om 15 uur startte de match bij wat zon, maar een sterke wind blies over het veld in het voordeel van Excelsior, dat onder de verwachtingen bleef en enkel de kanjer van Bjorn Haeck op de paal kon inbrengen als een mogelijke kans op een doelpunt. De geel-zwarten geraakten niet in hun ritme en toen het begon te stortregenen ging het van kwaad naar erger.

 

Bij de start van de tweede helft speelden de Beernemnaars tegen de wind in en de jongens van coach Didier Vermeire begonnen beter te combineren. Ondanks het windvoordeel kwam Claridge nauwelijks op de helft van Excelsior, dat een strafschop kreeg toebedeeld, wegens een aangeschoten bal op de arm van een tegenstrever. Thomas Vermeire nam dit geschenk in dank aan en zette zijn ploeg 0-1 voor. Excelsior putte moed uit deze openingstreffer en even later slaagde Siebe De Craemer erin om de score te verdubbelen. Naar het einde van de partij toe spijkerde de ingevallen Jelle Van Parijs de eindcijfers vast en kon het feest starten.

 

Nu wordt het uitkijken naar de halve finale tegen het sterke CFC Complex, dat tegen Excelsior de Wisselbeker Amateursport verloor en op revanche belust is.

VIDEO

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden