Zaterdag 25 mei 2019

Met spanning wordt gewacht op de film Zaak De Zutter

JURGEN BRAECKEVELDT

“Heerlijk om hieraan mee te werken”

 

Eén van de deelnemers aan de film is Jürgen Braeckeveldt. In het professioneel leven komt hij aan de bak als politie-inspecteur te Oostende, maar is woonachtig in Beernem. “Toen ik over dit filmproject hoorde, heb ik niet getwijfeld en na de eerste infovergadering me onmiddellijk kandidaat gesteld om de audities mee te doen”, aldus Jürgen Braeckeveldt, die ook nog mini-voetbal speelt. “Diegenen die in de film meespelen vormen een fantastische groep en op deze manier leer je ook nieuwe mensen kennen. Het is ook interessant om  te beleven hoe men een film maakt. Ik ben heel tevreden dit te hebben kunnen meemaken”. 

 

SYLVIE VALCKE & CHRIS TAECKENS

 

“Super mee gevallen”

Chris Taeckens uit Beernem en in het echt leven echtgenote van ex-politie-inspecteur Rudy Vanneste, die ook al een rol op zich genomen heeft in de film als veldwachter, vindt het een enorme ervaring. “Het is super mee gevallen en voor dergelijke projecten zou ik zeker opnieuw deelnemen als het regionaal gebonden is”. Sylvie Valcke uit Brugge, is via een vriendin die de make-up verzorgt, op de hoogte gesteld dat men figuranten nodig had. “Het is de tweede keer dat ik meedoe. Het is heel leuk en we hebben al veel gelachen. Ik heb nooit geen opleiding voor toneel genoten”. “Het was een enorme belevenis”, aldus Chris Taeckens. “Mijn man en ik zijn er al bij van de eerste dag en zo’n belevenis wilden we zeker niet missen. Nu alles achter de rug is, zal het weer even wennen worden”.

 

NANCY VAN PARIJS & LUT DE PAUW

“Zeker niet willen missen”

 

Nancy Van Parys,  een kleuterjuf van basisschool De Notelaar te Oedelem en Lut De Pauw uit Beernem, die in de bib van Knesselare aan de slag is, zijn actief in het filmgebeuren als roddelaarsters. “Het is een ongelooflijke ervaring geworden”, aldus Nancy, die ook nog freelancewerk doet voor Het Nieuwsblad. “Dergelijk evenement heb ik zeker niet willen missen”, valt Lut in. “Met heel veel enthousiasme hebben we deelgenomen aan dit filmgebeuren en het loonde echt de moeite, ondanks de soms vroege uurtjes waarbij we op de set moesten aanwezig zijn”, weet Nancy. “Moest er ooit nog eens een dergelijke film worden gedraaid, dan ben ik er opnieuw bij”, aldus Lut.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden