Zondag 24 juni 2018

Kampioenen gehuldigd

– Niet minder dan 192 Beernemnaren zijn in één of andere sporttak kampioen geworden. Sommigen werden provinciaal kampioen, anderen Vlaams kampioen en de elite kreeg een gouden medaille omdat ze Belgisch kampioen werden. Schepen Jos Sypré (CD&V) riep zijn collega schepen Claudio Saelens en gemeenteraadslid Lode Vanneste (N-VA) bij hem om de medailleoogst vlot te verdelen.

 

“Het gebeurt maar zelden dat we zo’n massa aan kampioenen tellen”, aldus Jos Sypré, die meteen even de nieuwe sportfunctionaris Tamara De Pauw voorstelde en sportpromotor Dimitri D’haeze, die de uitkering van de medailles organiseerde. Tevens wou de schepen nog kwijt dat tijdens de volgende gemeenteraad het dossier van de nieuwe atletiekpiste op tafel zal liggen om te worden goedgekeurd. “Ook de nieuwe polyvalente zaal, die hier aan de sporthal zal aangebouwd worden en dienst zal doen voor turnen, tafeltennis, karabijnschieten en fuiven krijgt stilaan vorm op de ontwerptafel. In het najaar wens ik het vernieuwen van de voetbalaccommodatie van Beernem op te starten en nodige aanpassingswerken goed te laten keuren voor het vernieuwen van de gebouwen van tennisclub Smash in Oedelem. De fusieploeg VVC Beernem zal het komende seizoen kunnen gebruik maken van de vernieuwde en tevens nodig uitgebreide voetbalkantine”, aldus de schepen.

 

Kampioenen

 

Bij de afroeping van de kampioenen bleken er nog heel wat te ontbreken of lieten ze zich verontschuldigen. Velen zijn bezig met trainen en konden zich niet vrij maken voor deze uitreiking. Gelukkig waren de ploegsporters massaal aanwezig, want zo werd Excelsior Beernem provinciaal kampioen. De gewestelijke reserven van KSC Beernem werden ook kampioen, net als de U15 van Beernem en Oedelem. In het zaalvoetbal werden ZVC De Swaf Ladies zowel provinciaal als Vlaams kampioen. Basketbalclub De Bevers Oedelem speelden kampioen met de U21 en volleybalclub VBC Sint-Joris werd kampioen met de U11. Dan waren nog de heren van VC De Beerlanders die bij de Heren derde provinciale de titel wonnen en ook hun U13 speelden kampioen. Opvallende kampioenen waren eerst en vooral Melissa Teirlinck, die in het dansen maar liefst zeven titels verzamelde. In de atletiek trok vooral Eric Leyseele alle aandacht naar zich toe, want ook hij verzamelde zeven titels. Norbert D’hooghe kreeg de titel in het zwemmen bij de senioren 60+. Al bij al een oogst kampioenen als nooit tevoren. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden