Zondag 24 juni 2018

Onze jongens aan de IJzer

FILM Herdenking 100 jaar Oorlog en 70 jaar Bevrijding (gemaakt door Reginald)

De Cultuur Historisch Kring Sint-Joris pakt uit met een voordracht over Onze jongens aan de IJzer, dit op 7 november in zaal Sinjo om 19u30.

"We kwamen op het idee om eerder op de avond om 18.30u in de kerk van Sint Joris een ceremonie te laten plaatsvinden. Dit ter gelegenheid van het plaatsen van een herdenkingskader voor onze oud strijders Wereldoorlog I van Sint-Joris. De gemeente Beernem ondersteunt dit initiatief waarvoor onze dank.

De gemeente Beernem ondersteunt dit initiatief waarvoor onze dank. Om dit alles met de nodige eer en dankbaarheid te laten verlopen zijn er ook klaroenblazers aanwezig . Ja, het zijn er twee en dit is uniek, één van de oudste alsook de jongste klaroenblazer van Belgie zullen aanwezig zijn. Saelens Henrie als oudste en inwoner van Sint Joris en Thomas Verdoodt, de jongste klaroenblazer . Zij brengen daar de nodige hulde aan onze oud strijders", aldus Marino D'Hondt.

 

De aanwezigheid van de vaandels en verscheidene personen in militaire kledij maken van deze inhuldiging een niet te missen deel van het programma dat op 7 november zal doorgaan . Na de ceremonie is er nog ruimschoots de tijd om zich richting "Zaal Sinjo" te begeven om daar de spreekbeurt bij te wonen . Inhuldiging herdenkingskader om 18.30u in de kerk van Sint-Joris, en om 19.30u "Interactieve spreekbeurt " door Jan Verdoodt " W'll Remember Pops", onze jongens aan de IJzer.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden