Woensdag 26 september 2018

Schutters huldigen kampioen Gilbert Vermeire

Tijdens een gezellig feestmaaltijd werd de nieuwe kampioen, Gilbert Vermeire (69) in de bloemetjes gezet. Ook werd hulde gebracht aan Bert Comeyne, die dit seizoen beslag legde op de titel van Sire.

 

Gilbert Vermeire is een trouwe schutter, die al jaren lang elke week komt schieten om te proberen de hoofdgaai van de staande wip af te schieten, dit in de schaduw van het kasteel Driekoningen. “Het is al een paar jaar geleden dat ik Sire werd”, haalt Gilbert Vermeire even aan. “Ik herinner me nog dat in het voetspoor van de regionale medewerker van Het Brugsch Handelsblad een televisieploeg volgde, die opnames maakte voor het programma 1000-zonnen en ik gefilmd werd terwijl er van mij een interview werd afgenomen. Sindsdien ben ik er niet meer in geslaagd om Sire te worden. Dit seizoen werd ik wel Kampioen. Het werd toch wel een lange strijd vooraleer het verdict viel. Het bleef echt spannend tot op het einde. Nog een foto om bij mijn archief te steken”, lacht Gilbert Vermeire.

 

Met hoofdman Johnny Decorte, heeft de schuttersvereniging een nieuw elan gekregen. “We zijn elke week toch met een vijftigtal mensen, die een paar uurtjes op vrijdagavond komen schieten”, verduidelijkt Johnny Decorte. “Sinds ik hier hoofdman ben geworden, is het mijn streefdoel om ook jongeren warm te maken voor onze schuttersvereniging. We bestaan al sinds 1976 en het zou jammer zijn dat we uitsterven. Vandaar dat ik jongeren durf aan te moedigen om eens te komen testen bij ons. Vandaag op dit feest stel ik vast dat heel wat jongeren zich inschreven en hieruit kan ik besluiten dat we nog een mooie toekomst tegemoet gaan”, aldus Johnny Decorte.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden