Zondag 22 april 2018

Werken voor atletiekpiste zijn gestart

Maandag 8 februari is men gestart men met de aanleg van de atletiekpiste ‘Tom Compernolle’ in het sportpark Drogenbrood. Als alles volgens plan verloopt, kan men deze zomer al gebruik maken van deze atletiekpiste. De openingsmeeting ‘Tom Compernolle’ kan alvast voorbereid worden.

 

Volgens sportschepen Jos Sypré (CD&V)zal de uiteindelijke aanleg een mooi hoofdstuk van jaren voorbereiding afsluiten. “Beernem huisvest twee bloeiende atletiekclubs met meer dan zeshonderd leden”, aldus Jos Sypré. “Bovendien krijgt de atletiekpiste door de samenwerking met Oostkamp en Zedelgem een regionale uitstraling. Een beheerscomité met ook vertegenwoordigers van Oostkamp en Zedelgem zal het gebruik van de piste coördineren”.

 

De werken werden door projectleider Farys gegund aan de firma Sportinfrabouw NV voor een bedrag van 756.681 euro. “De provincie beloonde het ijzersterke dossier met een subsidie van 250.000 euro, waardoor we mede door de financiële inbreng van Oostkamp en Zedelgem mooi binnen de vooropgestelde ramingsprijs van 885.615 euro zitten. We zijn het provinciebestuur dankbaar. Dit dossier is een mooi voorbeeld van hoe gemeentebesturen samenwerken onder een provinciaal structuur”, legt Jos Sypré uit.

 

Structuur

 

De atletiekpiste wordt met zes ovale banen en acht rechte banen aangelegd, waarbij ook ruimte is voor steeple, kogelstoten, speerwerpen, polsstokspringen, hoogspringen, discuswerpen, hamerslingeren en verspringen. Aandacht is er voor rolstoelatleten door aan bepaalde kampnummer bevestigingshaken aan te brengen. Op de piste kunnen meetings en zelfs kampioenschappen georganiseerd worden. “De nieuwe atletiekpiste krijgt de naam van de in 2008 overleden atleet Tom Compernolle, die in 2004 deelnam aan de Olympische Splen en drie keer Belgisch kampioen op de 5.000 meter en één keer Belgisch kampioen veldlopen op zijn palmares heeft staan”, aldus Jos Sypré, die hoopt dat deze naam jonge atleten uit Beernem, Oostkamp en Zedelgem zal aansporen om te dromen van Olympische deelnames.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden