Zondag 24 juni 2018

Yves Desmet is de nieuwe kampioen bij De Bosbolders

In een zaal van Bistro Bolzak kwamen de Bosbolders bijeen om kampioen Yves Desmet te huldigen. Het werd voor Yves geen gemakkelijk kampioenschap, want zijn vader Maurice zat hem kort op de huis. Derde werd Camiel Vanhulle. 

José Reynaert met eijn vrouwtje

De Bosbolders bestaan ondertussen veertig jaar en vieren al 37 jaar hun kampioenen in De Bolzak. De vereniging werd boven de doopvont gehouden door de thans 95-jarige José Reynaert, ex-Club Brugge speler, die samen met Marcel Brutin een boltent liet optrekken op het einde van het Hazenpad, juist naast de afrit van de autostrade. "Ik was ook één van de eersten die er bolde", aldus Sylveer Denys, die een bestuursfunctie op zich heeft genomen en ervoor zorgt dat alles op administratief vlak wordt geregeld.

"Later kregen we de toestemming om er een bolderskot te bouwen, waar we nu nog altijd bollen. In al die jaren is er al heel wat gebold geweest. Meestal bollen wij op dinsdagnamiddag en vrijdagnamiddag. Nog niet zo lang geleden trokken we met alle leden naar de Westhoek, waar we een dagje rondtoerden in het kader van De Eerste Wereldoorlog", vertelt Sylveer Denys.

 

Sylveer Denys in gesprek met José Reynaert 

 

 

 

 

Opmerkelijk is dat de kampioen van dit seizoen lid is samen met zijn vader Maurice en zoon Jordi. Op deze manier zijn drie generaties bolders lid van deze bloeiende club. De rode lantaarn was voor Gilbert Mulier.

 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden