Maandag 23 april 2018

Fietsroute Zaak De Zutter ingehuldigd

Het gemeentebestuur van Beernem huldigt een nieuwe fietsroute in ter ere van ‘Zaak: De Zutter’, de film van Katrien Ryserhove over de mysterieuze moord op boerenzoon Hector De Zutter in 1926.

Het gemarkeerde traject gaat in een lus van 25 kilometer heel Beernem rond en houdt halt bij enkele historische locaties, alsook plaatsen waar de film is ingeblikt. 8 November 1926. Hector De Zutter is niet thuisgekomen na een nachtje stappen. Zijn zus Julienne bezoekt het Zurkelkasteeltje in Reigerlostraat 5, op zoek naar haar broer. Daar begint ook de fietsroute. De pijlen gidsen je naar Goed van den Bogaerde, het ouderlijk huis van de familie De Zutter. Je passeert Kasteel Bulskampveld, Kasteel Drie Koningen en het vroegere café De Linde. Je rijdt langs het kanaal en de oude Miseriebocht.

 

De fietsroute is verkrijgbaar bij de toeristische dienst, het bezoekerscentrum van Bulskampveld en Brokantiek Reygerlo (Zurkelkasteeltje). De film “Zaak: De Zutter” speelt in Kinepolis Brugge, Gent, Kortrijk en Oostende, in cinema Capitole Aalter en in cinema Rio in De Haan. 

 

Foto: In aanwezigheid van auteur en filmregisseur Katrien Ryserhove gaf burgemeester Johan De Rycke en enkele schepenen de start voor de nieuwe fietsroute.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden