Zondag 24 juni 2018

Atletiekpiste moet klaar zijn tegen 4 september 2016

In samenwerking met de gemeenten Oostkamp en Zedelgem wordt er in Beernem op de gronden van Drogenbrood een nieuwe atletiekpiste gebouwd. De naam Tom Compernolle werd weerhouden als aandenken aan deze knappe atleet, die in 2008 overleed bij een jammerlijk ongeval en in 2004 deelnam aan de Olympische Spelen.

 

Burgemeester Johan De Rycke had zijn collegae van Zedelgem en Oostkamp uitgenodigd om even te komen kijken naar de reeds uitgevoerde werken. “Dit project kunnen we realiseren dank zij de ondersteuning van de Provincie West-Vlaanderen en de intergemeentelijke sportieve samenwerking met Oostkamp en Zedelgem”, aldus de burgemeester. Alex Kerckaert van Farys legt uit dat het een volwaardige 400 meter piste wordt met 6 ovale banen, 8 rechte banen en een dubbele verspringbak en 6 lichtmasten worden aangelegd, waarbij ook ruimte voorzien is voor steeple, kogelstoten, speerwerpen, polsstokspringen, hoogspringen, discuswerpen, hamerslingeren en verspringen. “Aandacht is er voor rolstoelatleten door aan bepaalde kampnummers bevestigingshaken aan te brengen. Op de piste kunnen meetings en zelfs kampioenschappen georganiseerd worden”, aldus Alex Kerckaert.

 

Schema

 

De piste zou klaar moeten zijn op zaterdag 3 en 4 september, want dan wordt de piste in gebruik genomen voor de openingsmeeting Tom Compernolle. “Als primeur kan ik mede delen dat Belgisch kampioene speerwerpen Melissa Dupré haar komst heeft bevestigd”, aldus sportschepen Jos Sypré (CD&V). “De werken zijn thans volop aan de gang en we zitten op schema. We zijn onze partners dankbaar dat ze mee investeren in dit fameus project. Oostkamp en Zedelgem zullen respectievelijk 20 en 10 procent van de eindfactuur bekostigen. De werken werden door projectleider Farys gegund aan de firma Sportinfrabouw NV voor een bedrag van 737.481 euro. De provincie komt tussen met een subsidie van 250.000 euro, zodat we dank zij de medewerking van onze twee buurgemeenten, mooi binnen de vooropgestelde ramingsprijs van 885.000 zitten. Dit dossier is een mooi voorbeeld van hoe gemeentebesturen samenwerken onder een provinciale structuur”.

 

Atletiekclubs

 

Naast de Beernemse atletiekverenigingen Beverhout en Blanco zal ook FLAC Oostkamp gebruik maken van de nieuwe piste. Voor voorzitter Lucien D’haeninck van Beverhout is de realisatie van de piste een jarenlange droom die uitkomt. Ik ben een boek aan het schrijven over de geschiedenis van Beverhout en als je ziet hoe lang we al vragen naar een dergelijke piste, dan werd het hoog tijd, dat de beloofde piste uit de tijd van burgmeester Depré eindelijk gerealiseerd wordt. Het bleef al die jaren aanslepen. Na de realisatie van de voetbalvelden, bleek er geen plaats meer voor een piste,  maar ben thans heel blij met deze verwezenlijking. Ik voorzie zeker geen problemen met andere clubs. Hoe meer de piste gebruikt wordt hoe beter”, aldus Lucien D’haeninck. 

 

Foto : Burgemeester Annick Vermeulen, Luc Van Parys en Johan De Rycke, kwamen samen met hun schepenen een blik werpen over de start van de werken voor de atletiekpiste. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden