Zondag 24 juni 2018

Kinderjury beoordeelt boeken

Op zaterdag 23 april, wereldboekendag, vond in de Beernemse bibliotheek de KJV slotreceptie plaats. In totaal stemden vijftig kinderen en jongeren, verdeeld in vier leeftijdsgroepen, op hun favoriete boek.

 

Tijdens de slotreceptie werden ook de begeleiders van de jurygroepen bedankt. “Zij lazen elke maand de geselecteerde boeken en bereidden de bijeenkomsten van de leesgroepjes grondig voor. Dankzij hun enthousiasme werden de boeken gelezen, besproken en verliep de stemming vlot. Lien Ledure, Bart Allewaert en Cédric Play waren de begeleiders van groep 3. Darline Strobbe en Niels Corneille namen groep 4 voor hun rekening. Annelise Renaquet en Kristine Strobbe tekenden voor groep 5, terwijl Marijke Van Mullem instond voor groep 6.

 

Winnaars

 

In groep 3, voor 8 tot 10-jarigen werd ‘Bruno wordt een superheld’ van Hakon Ovreas als eerste voorop geplaatst. Bette Westera vlagde met ‘Een vreemd feestje’ als tweede af. Bibi Dumon Tak werd nummer drie met ‘We gingen achter hamsters aan’. Bij de 10 tot 12-jarigen, die groep 4 uitmaakten werd Frank Pollet met ‘Want een ezel is een voorbeeldig mens’ uitverkoren. Mariken Jongman met ‘Alle dieren levend en vrij’ werd tweede. Annet Huizing met ‘Hoe ik per ongeluk een boek schreef’ werd derde. In groep 5 bij de 12 tot 14-jarigen won Anna Woltz met ‘Honderd uur nacht’ het pleit voor Dave Cousins met ‘15 dagen zonder hoofd’. Luc Hanegreefs eindigde met ‘Vikingbloed’ als derde. Tenslotte werden Kevin Brooks en Els Beerten op de eerste plaats gezet in groep 6 met respectievelijk ‘Bunkerdagboek’ en ‘Eén mens is genoeg’. Julie Berry sloot de rij met ‘Wat ik weet’.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden