Zondag 24 juni 2018

Zwembad Bloemendale zal verdwijnen

Het college van burgemeester en schepenen besliste heel recent dat Beernem een nieuw zwembad krijgt. Een onderzoek mag gebeuren om de dossieropmaak voor de bouw mogelijk te maken.

 

Het huidige Bloemendalezwembad dateert van 1972. Momenteel gebeuren de nodige oplapwerken en instandhoudingswerken om toe te laten het zwembad, dat tekenen van slijtage vertoont, verder te kunnen uitbaten. “Dat zal echter niet volstaan”, aldus schepen van sport, Jos Sypré (CD&V). “We hebben op jaarbasis meer dan honderd duizend zwemmers. Het zwembad huisvest een zeer bloeiende zwemclub, twee duikverenigingen en een gerenommeerde zwemschool. Een zwembad is dan ook vast en zeker een must en betekent een grote meerwaarde voor de inwoners van Beernem”, aldus de schepen.

 

Naast een prestigieuze atletiekpiste komt nu ook nog een nieuw zwembad op de gronden van het sportpark Drogenbrood. “Er zijn reeds een aantal voorbereidende werken gebeurd”, vervolgt Sypré. “De kleedkamers en de douches zijn al aanwezig in de sporthal. De toevoerleidingen van de nutsvoorzieningen zijn berekend op het feit dat er op de site een zwembad kan komen. De Vlaamse Overheid lanceert eind mei 2016 een projectoproep voor de subsidiëring van zwembaden. Het spreekt voor zich dat  het bovenlokale karakter goed moet onderzocht en uitgewerkt worden.  Ook een Privaat Publieke Samenwerking wordt bekeken. Farys, die het huidig zwembad beheert, zal ons begeleiden, samen met de gebruikers, het personeel van het zwembad, de sportdienst en sportraad”, legt Jos Sypré uit. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden