Woensdag 26 september 2018

Burgemeester kookt voor winnares wedstrijd Plukhof

Het Toekomstfonds organiseerde in het voorjaar een naamgevingswedstrijd om de zorg- en recreatiezone achter het Patershof een naam te geven. Mieke Devriese won deze wedstrijd met haar voorstel : Het Trefhof. Aan deze wedstrijd was een prijs verbonden. De burgemeester zou een diner koken voor de winnaar, met ingrediënten uit de Plukhof.

In Beernem ligt er achter het woonzorgcentrum Patershof een prachtige site van 30 ha die tot voor kort onbekend en naamloos was. In een naamgevingswedstrijd konden alle Beernemnaars hun voorstel indienen. Mieke Devriese kwam met 'Het Trefhof' als winnares uit de bus.

 

Wa soeter keu’n gebeur’n in de Poaters under’n hof?

“In het najaar van 2014 nodigden we de inwoners van Beernem met die openingszin uit op een buurtevent om hen te laten kennismaken met het domein Patershof”, aldus Nele Carlier van het project. “Onder de naam ‘Toekomstfonds Beernem’ wisselden we samen van ideeën over wat het gebied voor de buurt kan betekenen. Ondertussen heeft een eerste project concreet vorm gekregen. Plukhof Beernem kweekt met boer Martin biologische groenten in de kloostertuin van het Patershof. In deze CSA-tuin kunnen leden het hele jaar door genieten van de oogst. In het tweede deel van ons project focussen we nu op het ruimere gebied achter het Patershof, een gebied van 30 ha omsloten door de Hoornstraat en de Mexicostraat.

 

Trefhof

 

“Ondertussen kreeg dat gebied een waardige naam. Mieke Devriese is de bedenker en dus geestelijke moeder van Het Trefhof, een zeer mooie en geschikte titel voor een zorg- en recreatiegebied dat inzet op de kracht van ontmoeting. Dankzij haar vondst wint Mieke een exclusief diner voor 4 personen met ingrediënten uit De Plukhof. De burgemeester is de kok en ober van dienst” 

 

Toekomstfonds

 

Toekomstfonds Beernem zag het levenslicht toen Vzw Bejaardenzorg (nu Curando), Schakel vzw en HoGent zich in 2014 rond tafel zetten om een project uit te werken rond een ruw en verborgen stukje natuur in Beernem. De centrale vraag binnen het gesprek: “Welke rol kan een stuk akkerland, gelegen op het domein van een woonzorgzone in Beernem, spelen in het activeren van samenwerking tussen buurt en zorginstellingen?”

Bij aanvang van het project lag de focus op de samenwerking rond een gebied van 7 ha. In de tweede helft van deze studie breidden we deze focus uit naar een ruimer gebied van 30 ha. Het is onze doelstelling om deze zorg- en recreatiezone cocreatief uit te bouwen.

 

Menu

Voor de gastronomen. Chef Johan startte met Zuiderse bubbels met Plukhofknabbels in een dipje aangevuld met Plukhofméditerranée, gevolgd door een Champignon-canapé op Iberische wijze. Als hoofdmenu was er Blackwell Duroc d’Olives met verse Plukhofratatouille en pommes provençales en als afsluiter een Omelette Picos de Europa, dit alles vergezeld van aangepaste wijnen gebracht door sommelière Maria.  

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden