Woensdag 26 september 2018

Schepen Gijs Degrande (N-VA) wil jongeren met goede ideeën ondersteunen

– Beernemse jongeren die spelen met goede ideeën kunnen vanaf heden rekenen op een extra duwtje in de rug. Een nieuwe projectstudie moet nieuwe jongerenprojecten ondersteunen. Schepen van jeugd Gijs Degrande wil met deze nieuwe aanpak ondernemende en creatieve jongeren steunen om hun ideeën te realiseren.

 

Practische hindernisen kunnen jongeren ontmoedigen om een leuk idee of project te realiseren. “Vooral het gebrek aan centen is één van de hoofdzaken waarom jongeren afhaken bij de realisatie van een idee of project”, stelt Gijs Degrande vast. “Het mag gaan om een cultureel, artistiek, sportief, sociaal of educatief project, een muziekfestival, kunstatelier, popup-event of stuntdag. We mikken op een initiatief voor en door jongeren dat nieuw of vernieuwend is”.

 

Projectsubsidie

 

De vraag naar een vorm van projectondersteuning leeft al langer. Gijs Degrande is best trots met het feit dat er een projectsubsidie in het leven werd geroepen. “Nieuwe en verfrissende ideeën moeten we ondersteunen. We moeten jongeren durven verantwoordelijkheid en vertrouwen geven. Het reglement voorziet dat de Jeugdraad de ingediende projecten zal beoordelen en evalueren. Zo kunnen projecten een toelage krijgen tussen de 250 en 750 euro. Jaarlijks worden 4.000 euro hiervoor vrij gemaakt. Dit reglement werd goedgekeurd door de gemeenteraad”, geeft Gijs Degrande nog mee.

Info: www.beernem.be/projectsubsidies

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden