Woensdag 26 september 2018

Zandberghoeve neemt afscheid van Joost Renier

De 46-jarige chef-kok Joost Renier neemt na 31 jaar trouwe dienst afscheid van restaurant-feestzaal De Zandberghoeve in Oedelem. Na zijn opleiding graduaat elektromechanica startte hij in februari 1985 bij de afwasdienst in de keuken om een extra centje te verdienen. In 1991 zette hij zijn studies stop en kwam vast in dienst als hulpkok.

 

Joost Renier had het goed te pakken en startte een opleiding kok-restauranthouder in Ieper en evalueerde naar gediplomeerde kok. In 1997 werd  hij aangesteld als chef-kok. “In die 31 jaar heb ik ook een aantal veranderingen meegemaakt. De aanleg van de wintertuin met het paviljoen en de uitbreiding van de veranda liggen nog vers in het geheugen. De tuin achteraan is volledig heraangelegd en vernieuwd”, aldus Joost Renier.

 

Als chef-kok was Joost Renier ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de menukaart die seizoensgebonden is. Daarnaast liet hij zijn oog vallen over de bestellingen en de aanwerving van het keukenpersoneel. “Een hoogtepunt in het jaar is ongetwijfeld de eindejaarsperiode”, zegt Joost Renier. “Het oudejaarsavondfeest en het nieuwjaars eetfestijn zijn twee drukke momenten, die elkaar  heel kort opvolgen. Chef-kok is een heel erg zware taak met veel en lange intensieve werkdagen met soms weinig nachtrust. Mijn vrouw heb ik leren kennen in de Zandberghoeve. Ze weet immers wat de job inhoudt en ze heeft me altijd gesteund bij de ontplooiing in mijn job”.

 

Nu is het tijd om het wat kalmer aan te doen. “Ik zal meer vrije tijd hebben en mijn vrouw en de twee zonen Ruben en Ward kijken er naar uit. Ondertussen word ik opgevolgd door Yves en ik ben ervan overtuigd dat hij het goed zal doen. Op zondag 27 november was het mijn laatste werkdag en dan vertrek ik voor een paar dagen met de vrouw naar Duitsland. Ik wil mijn dank uitspreken aan de zaakvoerders René, Nicole, Danny, Brigitte en Dieter voor alle kansen die ik in De Zandberghoeve heb gekregen. Aan mijn collega’s houd ik de mooiste herinneringen over”, aldus de afscheidnemende Joost Renier. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden