Zondag 27 mei 2018

Drukke tijden voor Harmonie De Vrienden van Groot-Beernem

De vzw Harmonie De Vrienden van Groot-Beernem hebben een druk jaar achter de rug, maar opnieuw staan enkele grote uitdagingen voor de deur. Naast leuke uitstappen is men ook druk bezig om naar de maand oktober opnieuw uit te pakken met een heus Herfstconcert over twee dagen.

 

Volgens bestuurslid Xavier Stevens was 2016 een goed en leuk jaar voor de harmonie. “We genoten van leuke uitstappen. Zo fleurden we zoals ieder jaar de rommelmarkten van het station en Sint-Joris op. De avondmarkt van Beernem ontbrak zeker niet op ons programma en ook voor 2017 staat deze met stip aangetekend. Vorig seizoen speelden we in Bulskampveld tot twee keer toe. De eerste keer was naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het landschapsgoed en de tweede maal ter afsluiting van het activiteitenseizoen. We speelden niet alleen buiten. Ook binnen kenden we een aantal optredens. Meestal ging het over het opluisteren van een kerkdienst. Zo speelden we in Oedelem tijdens de Paasmis en in Sint-Joris tijdens de adventperiode. Het hoogtepunt van 2016 was ongetwijfeld ons tweedaags concert in het OC De Kleine Beer, waarbij we twee keer een volle zaal noteerden. Niet alleen in Beernem zijn we actief, ook zoeken we andere oorden op. Zo speelden we in de carnavalsstoet in Heist en verzorgden we de 11-novemberviering te Damme”, somt Xavier Stevens alle activiteiten van vorig jaar op.

 

Ook in 2017 wil men niet op de lauweren rusten. “Ook in 2017 staan al heel wat zaken op het programma”, vervolgt Xavier Stevens. “Traditiegetrouw spelen we op de rommelmarkten en avondmarkt. Het opluisteren van kerkdiensten blijft bij ons programma horen. Op 2 juli trekken we naar De Haan en Wenduine. In de voormiddag spelen we tijdens een kioskconcert en in de namiddag stappen we al spelend de dijk af. Ook wordt het tweedaags concert opnieuw ons hoogtepunt van het jaar. Deze gaat door op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober in OC De Kleine Beer. De repetities gaan iedere vrijdagavond door in het Bargepark. Elke week krijgen we toch een 35-tal muzikanten over de vloer. Nieuwe musici zijn steeds meer dan welkom”, geeft Xavier Stevens nog mee.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden