Zondag 27 mei 2018

Ook voor FC Oelem eindigt seizoen binnenkort

– In Beernem blijft de derby tussen FC Oelem en Exc. Beernem altijd voor nervositeit zorgen. Ook deze keer was het zo. Voor Beernem, dat op de tweede plaats staat, met acht punten achterstand op leider CFC Complex, was deze wedstrijd de laatste mogelijkheid om nog dichter tegen de top te sluipen. Niet dus. FC Oelem blijft met deze drie punten aanklampen aan de middenmoot, maar een degradatie moet men niet meer vrezen, want twee ploegen zijn uit competitie genomen.

 

In een eerste fase opende Mathias Schoonbaert de gastscore, maar Kristof Claeys hing de bordjes gelijk. Kristof Persyn probeerde opnieuw om Beernem de drie punten te bezorgen, maar Jeroen Maenhout bezegelde met twee treffers het lot van Beernem. FC Oelem vierde onlangs haar 15-jarig bestaan en kijkt al uit naar nieuwe spelers voor volgend seizoen. “Onze ploeg is wel aan een beetje verjonging toe”, aldus bestuurslid Geert Tanghe. “Met dit Oelem hebben we al mooie resultaten neer gezet, maar dit seizoen wilde het niet zo goed lukken. Deze zege tegen onze regiogenoten is een opsteker voor de ganse ploeg. Het is niet gemakkelijk om elke week met de vaste ploeg te kunnen voetballen. Jarenlang spelen we al in de hoogste afdeling, maar dicht tegen de top zijn we amper geraakt. Meestal ontpoppen we ons tot een vaste middenmoter met onregelmatige uitslagen. Tegen sterke ploegen durven we nog wel eens uithalen en tegen mindere goden zouden we durven verliezen”, weet Geert Tanghe.

 

FC Oelem : Boven v.l.n.r.: Matyas Maenhout, Maarten Mattheeuws, Karel Verkest, Matteo Giletta, Wouter Dhaese en Frederik Van Parijs. Onder v.l.n.r.: Jeroen Maenhout, Stephen Hurtecant, Kristof Claeys, Steven Suvée en Bastiaan Dhont. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden