Zondag 27 mei 2018

Brecht Van Poucke van Bakkerij Painture bakt brood op basis van Brugse Zot

In Het Laatste Nieuws van vrijdag 17 maart 2017 verscheen een klein artikeltje waarin brouwerij Heineken brood gaat bakken op basis van bier. Heineken opent een nieuwe winkel, geen brouwerij, maar een bakkerij. Toen Liesbeth Scherrens, vrouw van bakker Brecht Van Poucke, die samen met Liesbeth de gekende bakkerij Painture in Oedelem open houdt, dit hoorde trok men aan de alarmbel, want bakker Brecht is daar ook al een tijdje mee bezig.

 

Nieuwsgierig zoals we zijn staken we onze neus aan het venster en klopten aan bij Painture, waar Brecht Van Poucke ons te woord stond.

 

"Wij werken met een streekbier uit Brugge, namelijk Brugse Zot", aldus Brecht Van Poucke. "We hebben een eigen broodje gecreëerd op basis van rogge en spelt en natuurlijk met een zuurdesem dat we samenstellen. Om alle aroma's en smaken uit het bier te halen, werken we met een kookdeeg van bier. We mengen de granen met bier en dan voegen we er gepofte zaden aan toe, wat een heel sterk aroma met zich mee brengt", aldus Brecht Van Poucke.

 

Voor de rest van het verhaal klik hierop : 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden