Zondag 27 mei 2018

Supernova Ensembl Arenski op 2de editie Lekker Klassiek

Op zondag 9 april vindt de tweede editie van Lekker Klassiek plaats. Het top-trio Ensembl Arenski, winnaar van de Supernova-wedstrijd van Klara en halve finalisten van de Koningin Elisatbethwedstrijd is te gast in de kerk van Sint-Joris. Lekker Klassiek is een organisatie van de Cultuurdienst en de Toeristische dienst in samenwerking met het internationaal kamermuziekfestival Arte Amanti.

 

Met dit schitterend pianotrio strikt Lekker Klassiek opnieuw een absolute topper uit de klassieke muziekwereld. Cultuurschepen Gijs Degrande en schepen van toerisme Barbara Vandenbrande (N-VA) slaan de handen in elkaar voor dit bijzonder project. “Het concept van Lekker Klassiek is eenvoudig maar sterk : een klassiek concert combineren we met een unieke erfgoedlocatie”, zegt Gijs Degrande. “Hiermee zetten we onze Beernemse toeristische troeven in de kijker en tegelijk bieden we een klassiek topconcert aan. We leggen bewust de lat hoog. We pakken dus uit met een topaffiche. Dit festival biedt de gelegenheid om internationaal gerenommeerde artiesten en ensembles, die soms minder bekend zijn in Vlaanderen, aan het werk te zien”, legt de schepen uit.

 

Schepen Barbara Vandenbrande stelt dat dit uitzonderlijke pianotrio met Stéphanie Proot op piano, Claire (viool) & Aurore (cello) Dassesse originele programma’s op internationaal niveau brengt. “Stuk voor stuk zijn deze musici halve finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd. Eind vorig jaar werden ze nog uitgeroepen tot winnaar van Super Nova, de wedstrijd van Klara, die hen tot beste jonge ensemble uit Vlaanderen verkoos. De jonge Vlaamse topvioliste Jiska Lambrecht opent het concert. We zijn dan ook zeer trots dat we hen in Beernem mogen verwelkomen. Lekker klassiek zal vanaf nu jaarlijks tweemaal doorgaan. Dat doen we telkens op een unieke, soms minder evidente locatie in Beernem. Op deze manier brengen we toeristische pareltjes uit onze gemeente onder de aandacht. Net als vorig jaar vindt deze tweede editie plaats in het charmante kerkje van Sint-Joris. Een derde editie gaat door in het najaar 2017”, belicht Barbara Vandenbrande dit evenement.

 

Info: Prijs 12 €, reductie 10 €, abonnees -2 €, add +1 €, gezinsticket 25 €. Tickets en info : O.C. De Kleine Beer 050/79.99.08. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden