Woensdag 26 september 2018

Veel vrijwilligers, zoals Ria Schotte, zetten zich in voor fandag van VVC Beernem

– Op zondag 9 april 2017 organiseert VVC Beernem een FAN-dag op de campus Den Akker te Oedelem. De club, op sportief vlak actief in derde provinciale B, houdt eraan om spelers, familieleden, trainers, afgevaardigden, bestuursleden, sponsors te bedanken voor het bijna afgelopen seizoen in een ontspannen, sportieve en gemoedelijke sfeer. Ria Schotte, één van de vele vrijwilligers waarop een vereniging steunt doet haar verhaal.

 

“Alle sponsors willen we bedanken voor hun financiële en andere steun”, aldus Ria Schotte. “Een eetfestijn wordt op touw gezet waarbij ook de vele jeugdspelers niet worden vergeten. Enkele matchen met jeugdploegen starten al om 9 uur tot 15 uur. Om 16 uur komen de fanions in actie voor hun competitiematch tegen Daring Ruddervoorde. De fusie tussen VVC Oedelem en SC Beernem heeft de mogelijkheid gecreëerd om alle spelers de kans te geven om zich op niveau te ontplooien. Ons bestuur, sportieve cel en jeugdcoördinatoren boekten reeds mooie resultaten en de fanions behaalden een eindrondeticket. De trainers worden zeker niet vergeten en gewaardeerd voor hun inzet. Dat groepsgevoel, dat familiale gevoel vertegenwoordigt de ziel van VVC Beernem. Afgevaardigden en supporters zijn evenmin weg te denken in ons verhaal”, aldus Ria Schotte, die in haar professioneel leven vroedvrouw is in het AZ Sint-Lucas.

 

Vrijwilligers

 

“Onze club draait ook op een resem vrijwilligers, die in het belang van de vereniging en met een hart voor anderen, onbezoldigd meehelpen aan de voorbereiding van een tornooi of evenement. Die  mensen verrichten uren werk zonder dat iemand het ziet. Ze zorgen ervoor dat anderen zich amuseren en genieten en vinden daarin hun voldoening. Ze nemen de nazorg op zich, ruimen alles netjes op, mengen zich onder leden en sympathisanten, zijn sociaal en een luisterend oor voor de vele verzuchtingen waarmee een vereniging te kampen heeft. We vergeten zeker de kantine-uitbaters niet, die elke week opnieuw de vele supporters en spelers met enthousiasme ontvangen. Daarnaast hebben we nog de lijntrekkers, de klusjesmannen, kortom de vele helpende handen die nodig zijn om alles in goede banen te leiden en functioneel te houden. Dankzij al deze mensen leeft een voetbalvereniging.

 

De fan-en sponsordag wordt dan ook terecht de hoogdag van VVC Beernem genoemd. Deze dag is een mooi voorbeeld van samenwerking, waarbij iedereen de handen in elkaar slaat om er iets moois van te maken. Dit kan gelden als een mooi en positief signaal na de recente mediaberichten omtrent de vele voetbalverenigingen, die er de brui aan geven. Onze ploeg is dankzij de inbreng van velen een bloeiende, leuke vereniging met een langetermijnvisie waar het wekelijks gezellig vertoeven is”, besluit Ria Schotte. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden