Woensdag 26 september 2018

Meizetting in Rollebaanstraat

Naar aanleiding van de meizetting voor de bouw van 24 sociale huurappartementen gelegen langs de Rollebaanstraat in het centrum van Beernem, stelde de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo dit project voor.

 

Dit sociaal bouwproject is een ontwerp van de Tijdelijke Vereniging Architectenbureau Demeyere uit Ieper en Architectenbureau Claeys uit Passendale en omvat de bouw van 24 appartementen verdeeld over twee bouwvakken van elk drie bouwlagen en een gemeenschappelijke ondergrondse garage. OCMW-voorzitter Dirk De fauw bedankte alle medewerkers en stelt dat de appartementen over twee slaapkamers voor drie personen beschikken. “De oppervlakte bedraagt 81,35 m² en er is een ruim, zuid gericht terras voorzien”, aldus Dirk De fauw. “De integratie van het ontwerp in het straatbeeld is een belangrijk aandachtspunt. Vooral het bewaren van de openheid aan de oostzijde van de Rollebaanstraat is prioritair. Door de bouwblokken loodrecht op de Rollebaanstraat te plaatsen wordt een doorkijk naar het achterliggende groengebied en voldoende open ruimte rond de bouwblokken zelf bekomen. Langs de Berenheemstraat blijft zo ruimte over voor enkele privé-ontwikkelingen met een tussenliggende doorgang voor zacht verkeer”.

 

Groenzone

 

Volgens de plannen wordt westelijk, bij de ingang van het projectgebied, een zoen- en vroemzone voorzien. Aan de andere kant van de Rollebaanstraat bevindt zich een school. Naast de zone voor wagens ligt een brede voetgangerszone, wat ook bijdraagt tot een grotere veiligheid. “Tussen deze publieke ruimte en het appartementsgebouw ligt een private groenzone als buffer”, vervolgt de voorzitter. “In het noorden van het projectgebied aansluitend  op de Rollebaanstraat wordt een publieke weg voorzien, die toegang tot de twee appartementsgebouwen verleent. De wegenis wordt aangelegd in beton en  heeft een groenzone aan de noordkant van de weg waarin de nutsleidingen kunnen worden aangelegd. Ten zuiden van de publieke weg werd een wandel- en fietsweg voorzien. In totaal worden tien parkeerplaatsen voorzien. De verhuur van de 24 appartementen is voorzien voor het najaar 2017. Wie kandidaat is om een woongelegenheid te huren moet zich eerste en vooral inschrijven en hierbij voldoen aan de wettelijke inschrijvingsvoorwaarden”, geeft Dirk De fauw nog mee. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden