Woensdag 26 september 2018

Opmerkelijke fototentoonstelling in 't Schepenhuys

Mieke Vanhulle en Bram De Muynck, twee Beernemse fotografen, stelden op initiatief van schepen Gijs Degrande (N-VA) hun meest recente werk voor in een knap georganiseerde fototentoonstelling in Het Schepenhuys.

 

“Sinds de opening van deze exporuimte hebben we een bijzondere reeks tentoonstellingen lopen rond jong, creatief talent uit Beernem”, aldus Gijs Degrande. “Bij de start van het toeristisch seizoen en het cultureel zomerprogramma pakken we nu al enkele jaren uit met een speciale expo rond jonge kunstenaars uit Beernem. Dit project ligt me nauw aan het hart. De bedoeling van deze reeks is tweeledig. In de eerste plaats willen we jong talent uit eigen gemeente een forum geven, een kans om hun werk te tonen aan de buitenwereld. Daarnaast willen we de buitenwereld ook tonen welk talent er in Beernem aanwezig is”.

 

Marieke Vanhulle brengt een reeks rond ‘Tijd’. “Voor deze reeks wou ik een dag in het leven van verschillende mensen weergeven. Als je naar de reeks kijkt, wil ik zorgen voor een lacht op Uw gezicht of voor een herkenbare situatie. In iedere foto van de reeks zit ergens een klok, die kan direct opvallen en op de andere foto zal het even zoeken zijn. De reeks rond mijn opa is de allereerste reeks, die ik ooit maakte. Ik heb hem de ganse dag gevolg en foto’s gemaakt o momenten, die toonden hoe hij echt was. We hem kent, zal dit kunnen beamen. Hij was boomkweker, vandaar de echte, mooie werkershanden”.

 

Bij Bram De Muynck draait zijn werk eerder om stillevens en verstilling. “Fotografie is als beeldende kunst onderhevig aan interpretatie, uitvergroting, contrast en beeldschepping”, vervolgt schepen Degrande. “Beide fotografen zijn technisch onderlegd. Dat maakt deze expositie net interessant. Ze beheersen hun vak en hun werk, stijl en aanpak lopen sterk uiteen. Het samenbrengen van deze twee verschillende visies, zorgt dan ook voor een interessant uitgangspunt van deze tentoonstelling”.

Info : Deze tentoonstelling loopt de ganse zomer. (Regi)

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden