Woensdag 26 september 2018

Amerikaanse auteur Jodi Champagne was te gast in de bibliotheek

Op uitnodiging van de Cultuur Historische Kring Sint-Joris kwam de Amerikaanse schrijfster, Jodi Champagne, die al heel wat oorlogsboeken op haar actief heeft staan, naar de Beernemse bibliotheek, waar ze drie van haar recentste boeken voorstelde en signeerde.

 

Marino D’hondt, ondervoorzitter van de Cultuur Historische Kring, was dan ook zeer vereerd de schrijfster aan het publiek te kunnen voorstellen. “We hebben een grote ervaring meegemaakt door het bezoek van Jodi Champagne aan onze bibliotheek. Onze kring had het genoegen de schrijfster te gidsen op de slagvelden van België, Nederland en Frankrijk. Ook verleenden wij onze steun aan het plaatsen van een monument in de gemeente Staden. Jodi Champagne geniet een wereldwijde reputatie als auteur van documentaire boeken en fotograaf. Ze werkt vanuit Californië en is ook de pionier in het uitgeven van interactieve beleving van een boek”, aldus Marino D’hondt. Burgemeester Johan De Rycke bracht Jodi Champagne nog even extra in beeld. “We zijn blij Jodi in ons midden te hebben, want haar boeken vormen een signaal naar alle kinderen toe over het fenomeen ‘oorlog’. Ze heeft al heel wat intervriews gedaan met soldaten uit vroegere oorlogen uit gans Europa. Het is heel belangrijk dat mensen weten wat ‘vrede’ en ‘oorlog’ betekenen”.

 

Interactieve boeken

 

Jodi Champagne stelde zelf haar drie interactieve boeken voor. “Eén van de boeken gaat over Vietnam, het tweede over Korea en het derde over De Tweede Wereldoorlog. Ze dragen de titel ‘Diminishing Generations’ en wat speciaal is aan deze boeken is dat men met een smartphone deze boeken kan lezen via ‘augmented reality’. Hiermee kan men video vanuit de bladzijden van het boek oproepen. Er is een app gecreëerd die werkt op alle huidige  hardware. Je opent gewoon de app, neemt één van de foto’s en scant met je app de foto. De app herkent de foto en een video komt tevoorschijn waar je de ganse geschiedenis van het beeld van een geïnterviewde veteraan kunt meebeleven. De app is gratis en gemakkelijk te downloaden via Diminishing Generations.  Hiermee krijgt de lezer alle gegevens mee zowel vanuit het boek als van de goed in elkaar gestoken filmpjes”, aldus Jodi Champagne. (Regi)

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden