Zondag 27 mei 2018

CD&V nodigde sympathisanten uit in de Zomerbarak

Voor diegenen die eraan twijfelden, geen nood burgemeester Johan De Rycke kan wel degelijk zingen. Dat bewees hij tijdens de CD&V-bijeenkomst aan de Zomerbarak in de Mexicostraat, waar de partij alle sympathisanten had uitgenodigd om deel te nemen aan enkele evenementen.

Maria Vanneste, echtgenote van de burgemeester had al een tip vooraf gegeven. “Tijdens de afwas is Johan altijd aan het zingen. Vandaar dat we kozen voor deze zangstonde”, aldus Maria Vanneste. Met de steun van Kurt Saey, die in Beernem al heel wat shows op zijn naam heeft staan, werden de aanwezigen op sleeptouw genomen om enkele schlagers door te nemen a capella. Burgemeester Johan De Rycke hield het eerder bij de liedjes uit zijn Chirotijd, maar die toch in de smaak vielen bij de aanwezigen. Zijn stem was wel niet echt toonvast, maar toch. Een deelname aan The Voice zit er wellicht niet in, maar na zijn termijn als burgemeester kan hij misschien de jeugd weer aansporen rond het kampvuur de liedjes van vroeger op te halen.

Activiteiten

 

Schepen Jos Sypré had met de steun van atleet Hannes Vandemoere de joggers kunnen overtuigen een 10 km te joggen doorheen het mooi park van Patershof. “Het trefhof staat in volle ontwikkeling. Deze dertig hectare bestaat uit een drietal delen. Eerst en vooral is er het parkgebied, dan een omheiningsgebied met de vijvers, die open staan voor recreatie, tenslotte is er het agrarisch gebied waar bedrijfsgebouwen staan. Enkele eigenaars hebben de handen in elkaar geslagen en willen dit verder ontwikkelen”, aldus de schepen.

 

Claudio Saelens, de minst sportieve schepen, maar die hard aan zijn konditie werkt, nam een groep op sleeptouw en deed een wandeling doorheen het gebied. Schepen Ruben Strobbe hield het bij survival en trok de kleintjes mee, die alle soorten oefeningen konden uitvoeren. Voor diegenen die dorst hadden, stond de ploeg vrijwilligers in de bar klaar om iedereen te bedienen. Daarnaast kon men ook een hapje eten, zodat de aanwezigen nog van  een leuke namiddag konden genieten. Dergelijke evenementen zijn voor herhaling vatbaar.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden