Zondag 27 mei 2018

Fototentoonstelling in Sinjo door CHK

De Cultuur Historische Kring van Sint-Joris zit tijdens de zomermaanden niet stil, want op 7, 8 en 9 september wordt een grote tentoonstelling gehouden met als titel ‘Sint-Joris zoals het vroeger was’. Het gaat hier vooral om foto’s van voor de fusie in 1976, toen Sint-Joris nog Sint-Joris-ten-Distel heette.

 

Bezieler Marino D’hondt, die samen met Jean-Marie Bruggeman en Werner Goethals hebben voor een indrukwekkende tentoonstelling gezorgd dat voor vele inwoners van Sint-Joris een emotioneel weerzien zal betekenen om te zien hoe hun gemeente veranderd is. Ook jongeren zullen geboeid naar die foto’s kijken. “In zaal Sinjo brengen we meer dan vierhonderd foto’s, tot nu toe meestal ongekende en nooit verschenen foto’s”, aldus Marino D’hondt. “Er is veel materiaal bij uit eigen archief of uit privé collecties. Daarnaast tonen we ook film uit deze periode in twee tijdelijk opgerichte cinema zaaltjes. We beschikken over duizenden foto’s en daaruit werd een selectie gemaakt volgens thema’s als sport, verenigingsleven, dorpsfiguren, onderwijs enz…”.

 

Ledenavond

 

Uiteraard is er ook materiaal van voor De Eerste Wereldoorlog. “Ook speciale gebeurtenissen komen aan bod”, vervolgt Marino D’hondt. “Daarbij zullen de bestuursleden de nodige uitleg verschaffen indien er vragen zijn en ook anekdotes vertellen. Op zaterdagavond is er exclusief voor de leden van de Cultuur Historische Kring een ledenavond met een natje en een droogjes. Er is dan ook de vertoning van de film ‘Sint-JorIs 2014’, alsook de voorstelling van nieuwe  projecten in de nabije toekomst en een terugblik over wat er de voorbije periode werd gerealiseerd. Lid worden kan men nog altijd. De bijdrage bedraag nog steeds tien euro voor een gans jaar. Zo geniet je vier keer per jaar van een ledenboekje”, geeft Marino D’hondt nog mee.

 

Info: de tentoonstelling is open van 10 tot 19 uur ook op zaterdag tot 17 uur. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden