Woensdag 26 september 2018

Winnaars fotowedstrijd #BijBeernem zijn gekend

Deze zomer liep in Beernem de fotowedstrijd #BijBeernem. Onder het motto ‘Neem eens een bij-fie’ organiseerde de Bijenwerkgroep Beernem een fotowedstrijd die de bij centraal plaatste. Uit de ingezonden foto’s zijn er vier winnaars uitgeroepen in vier verschillende categorieën.

 

Martine Dhondt won de prijs in de categorie Het mooiste bijenhotel. Bij De meeste bloemenrijke tuin ging Conny Timmerman met de prijs gaan lopen. In de categorie De prachtigste bloemenweide ging de prijs naar Veerle Van Gijseghem. De familie Verstraete won de prijs van origineelste bij-fie.

 

De winnaars ontvangen elke een waardebon van 15 euro voor de coöperatieve biowinkel BES, een door Houtlandse tuinsappen en een bijenhotel. “De bedoeling van deze wedstrijd was om mensen aan te moedigen om een nectar- en stuifmeelrijke omgeving te voorzien voor bijen”, aldus schepen Claudio Saelens (CD&V). Deelnemen kon door een foto te nemen van jouw insecticidenvrije en bijenvriendelijke tuin en deze te posten op de Facebookpagina van de gemeente Beernem of te delen op Instagram met de hastag #bijbeernem. De Bijenwerkgroep Beernem is een initiatief van de milieuadviesraad Velt Beernem, TuinHier Beernem en het regionaal landschap Houtland en wordt ondersteund door de gemeente”, aldus de schepen. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden