Donderdag 18 oktober 2018

WTC Oedelem zet kampioenen in de bloemetjes

In de mooie zaal van restaurant Van der Valk kwamen de wielertoeristen van Oedelem bijeen om hun nieuwe kampioenen in de bloemetjes te zetten. Voorzitter Rudi Vervynckt bedankte de sponsors vooraleer hij een overzicht gaf van de afgelegde ritten.

 

“Onze wielertoeristen zijn uitgegroeid tot een vaste vriendengroep”, aldus Rudi Vervynckt. “We startten het seizoen op zondag 19 maart met een grote opkomst en na de rist genoten we van onze receptie bij Meubelen De Graeve. Op 16 juli namen we deel aan de sneukeltoer van de Landelijke Gilde en KVLV. Onze grote rit op zondag 13 augustus waarbij we voor het eerst een tussenstop hielden in Hoetave gevolgd door een middagsnack in Stalhille. De avond sloten we af met een etentje in de parochiezaal. We reden ook een nieuwe tijdrit op 1 oktober over de kasseien van Oedelem berg, waarbij de firma Luc Cobbaert zorgde voor de nodige dorstlessers na de tijdrit. ’s Avonds kwamen we samen in Het Boothuis om bij een etentje de tijdritkampioenen in de bloemetjes te zetten. 2017 was een beetje uitzonderlijk, want zo is er geen enkele regenrit geweest en nooit zijn er sinds vele jaren nooit zoveel deelnemers geweest voor de tijdrit. Ook nog even meegeven dat ons clublokaal nu café Mitra wordt i.p.v. Het Schuttershof in de Beekstraat. Ondertussen zijn de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen achter de rug, maar diegenen die niet konden komen, vragen om zo vlug mogelijk zich te komen inschrijven”, aldus Rudi Vervynckt.

 

Kampioenen

 

Voor de eerste rit reden 43 leden mee waaronder 9 dames. “In de loop van het seizoen schreven zich nog drie leden in”, aldus penningmeester Luc Teerlinck. “Vanaf de tweede rit werd er met een A en B-ploeg gestart. In totaal reden we dit seizoen 29 ritten. De totale afstand die alle leden samen reden bedroeg 35.859 kilometer. De langste rit werd op 13 augustus gereden met de A- en B-ploeg samen. De totale afstand bedroeg 107 km. Om mee te dingen aan het clubkampioenschap moest men minimum twintig ritten gereden hebben. De uitslag van de tijdrit besliste over de winnaar. Dit jaar werd Greet Claeys tijdritkampioen en eveneens clubkampioen. Als tweede in de tijdrit en ook bij het clubkampioenschap gaat de prijs naar Martin Hallaert. Als derde in de tijdrit en in het clubkampioenschap vlagde Rudi Vervynckt af”, aldus Luc Teerlinck. (Regi)

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden