Donderdag 18 oktober 2018

WTC Sint-Joris huldigt kampioenen

– Het nieuw wielerseizoen voor WTC Sint-Joris startte op 1 november. Dan is het meestal tijd om eens achterom te kijken en hulde te brengen aan de leden die zich op de één of andere wijze wisten te onderscheiden in het afgelopen seizoen.

Zaal Sinjo liep goed vol en na een mooie receptie werden de voetjes onder tafel gestoken gevolgd door danspassen op de dansvloer tot in de vroege uurtjes. “Heel wat kilometers werden dit seizoen bijeen gefietst”, aldus bestuurslid Johan Valcke.  “Twee disciplines onderscheiden zich, namelijk : het mountainbiken door bos en veld en het fietstoerisme op de openbare weg. Bij ons worden vier rangschikkingen opgemaakt. Naast de mountainbikers hebben we nog de zondagmorgenrijders bestaande uit hoofdzakelijk heren en de woensdagavondrijders met hoofdzakelijk dames. Tevens hebben we nog de wielertoeristen die individueel rally’s rijden”, legt Johan Valcke de werking van zijn club uit.

 

Kampioenen

 

Bij de mountainbikers was Patrick Gevaert de actiefste. “Hij verzamelde met zijn 41 ritten 96 punten, acht puntjes meer dan Martin Lambert, die 88 punten behaalde. Georges Dobbelaere vlagde als derde af met 86 punten. Bij de dames wist Lilliane Noppe zich als beste rijdster uit te roepen met 67 punten. Katrien Moelaert werd tweede met 45 punten. In 2017 werd op de zondagmorgen 38.449 km afgelegd. Ivan Laethem behaalde 36 punten en 2.063 km waarmee hij clubkampioen werd. Bij de dames was Maria Streuve met 31 punten en 1.772 km clubkampioene. Om laureaat te worden moet men minstens vijftien deelnames achter zijn of haar naam zetten. Twintig clubleden slaagden daarin. Een gemiddelde van 21 deelnemers namen de zondagmorgen deel. Op woensdagavonden wordt uit een ander vaatje getapt. De afstand wordt gereduceerd tot 35 km. Ook de snelheid wordt aangepast en blijft meestal net onder de 20 km/uur. De bedoeling is om ook de minder fanatiekelingen kennis te laten maken met de geneugten van een gezamenlijk, gezapig fietstochtje op een mooie zomeravond. Hier tellen we gemiddeld 27 deelneemsters, die gezamenlijk 17.630 km bijeen fietsten in 27 ritten. Om hier laureaat te worden, moet men 12 deelnames tellen. Clubkampioene werd Erna Lefevre, goed voor 2.063 km voor 36 ritten.  Als voorrijder was Eddy De Wispelaere het trouwst op post en werd met 22 ritten clubkampioen”, geeft Johan Valcke mee.

 

Rallyrijders

 

Bij de rallyrijders werd Eddy Blomme clubkampioen en zijn teller stond op 17.275 km. Bij de dames ging de titel naar Mariette Lambert, die 7.145 km aflegde. “Al bij al kunnen we spreken van een goed jaar”, vervolgt Johan Valcke. “Regelmatig zagen we heel wat leden op de wekelijkse afspraken. De zondagvoormiddagritten kenden een stijging qua belangstelling, terwijl de woensdagavonden een lichte terugval meemaakten. Onze drie eigen organisaties kenden een groot succes. De midweekrally op dinsdag gaf ons 251 inschrijvingen, toch 95 meer dan vorig seizoen. Onze zomerrally in augustus zorgde voor een nieuw record aantal deelnemers. 1.945 passeerden de inschrijvingstafel en onze mountainbikeorganisatie was met 1.485 deelnemers op twee na de beste ooit”, aldus Johan Valcke. (Regi)

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden