Donderdag 18 oktober 2018

Uitreiking diploma's techniekacademie

In de neogotische zaal van het gemeentehuis van Beernem werden de diploma’s van de Techniekacademie uitgereikt aan de leerlingen, die deze cursussen met goed gevolg hadden gevolgd. Dit zal ontegensprekelijk een mooi moment vormen  voor de jongeren, hun ouders en mentoren in de techniek.

 

Schepen Barbara Vandenbrande (N-VA) deelde deze diploma’s uit. “In het actieplan van Vlaanderen: STEM af op de toekomst vond ik een passage belangrijke en wil ik deze met jullie delen. We staan als samenleving voor heel wat uitdagingen: energie, mobiliteit, voeding, vergrijzing. Denken we maar aan de nieuwe technieken in land- en tuinbouw, die mee zorgen voor het eten op je bord, aan de moderne apparatuur die elke dag levens redt in de ziekenhuizen. Als we die uitdagingen willen aangaan, hebben we mensen nodig dit gepassioneerd zijn door techniek, technologie en wetenschappen. STEM-beroepen zijn dan ook de beroepen voor de toekomst. Jullie, jongeren van vandaag zullen mee vormgeven aan de wereld van morgen”, aldus de schepen.

 

Volgens schepen Vandenbrande, schepen van lokale economie, smeekt de Vlaamse industrie om goedopgeleide werknemers. “De Vlaamse industrie transformeert zich steeds meer in de richting innovatie. Hiervoor zijn technologische, technische en wetenschappelijk geschoolde jongeren meer dan nodig”, weet de schepen.

 

Door de inrichting van deze Techniekacademie wenst de gemeente Beernem samen met de hogeschool Vives de jongeren in de startblokken zetten voor de toekomst. “We willen een brug vormen tussen techniekscholen en de bedrijfswereld, met daar tussenin de gemotiveerde coaches en begeleiders. Ik wil ook onze partners bedanken, die aan dit project meewerkten, dat zijn Vives Hogeschool, metaalbedrijf Jaegerson, NV De Prest, Middenschool Sint-Lutgard. Tevens ook vele dank aan de coaches en begeleiders”, meldt Barbara Vandenbrande. (Regi)

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden