Woensdag 20 februari 2019

U bent aangemeld als: ReginaldAfmelden

Alida Adams viert 103de verjaardag

Op 25 december 1914 werd Alida Adams geboren te Wingene in het toenmalig café ’t Banierke. Ze werd vorige week dan ook 103 jaar, tijd voor burgemeester Johan De Rycke om haar met een bezoekje te vereren. Ze verblijft in het Woon- Zorgcentrum Mariawende. Ze is een Kerstkind.

 

Alida Adams maakte deel uit van een groot gezin met negen kinderen. Ze werd als vierde geboren. In 1920 verhuisde het gezin naar Beernem. Etienne Van Wonterghem, schoonzoon zegt dat haar vader Alfons Adams vlasbewerker was en dat haar moeder Leonie Vandeweghe het café uitbaatte. “Ze waren beiden afkomstig van Wingene, waar Alida er naar de lagere school ging. Toen het gezin in Beernem belandde, nam men hun intrek in Gasthof Reigerlo, nabij het station, dat tenslotte bewoond werd door de familie Vandenbrande. Naast de herberg was er nog een logementshuis, waar de werkers sliepen, die aan de aanleg van de autostrade meewerkten. Op het stationsplein waren er nog  als Hotel des Voyageurs, de latere Sporta en Hotel l’Avenir, waar nu De Zevende hemel is gevestigd”.

 

Alida Adams leerde naaien bij de gezusters Hoste in de Stationsstraat. In het café ontmoette ze haar toekomstige man Herman De Craemer, die uit een gezin van veertien kinderen sproot. “Ze trouwden op 1 maart 1935, toen ze 21 jaar was. Hun woonplaats planden ze waar nu de carrosserie De Craemer zich bevindt. In de jaren zeventig verhuisde het gezin naar het Hazenpad 1. Nadat haar man overleed, bleef Alida in haar huis wonen, samen met haar zoon en na een tijdje bij dochter Ginette in de Bloemendalestraat te hebben gewoond, trok ze naar het Woon- Zorgcentrum Mariawende”. Het echtpaar kreeg acht kinderen, waarvan vijf nog in leven zijn. Inmiddels zijn er zestien kleinkinderen en 36 achterkleinkinderen, waarvan er eentje overleed. Alida is nog steeds goed bij geest en genoot van de felicitaties die haar te beurt vielen. (Regi)

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren op dit artikel.