Woensdag 20 februari 2019

U bent aangemeld als: ReginaldAfmelden

Een buurtfeest houdt de mensen sociaal bezig

Niet minder dan 85 inwoners uit de Tinhoutstraat in Oostveld schreven zich in voor het eerste buurtfeest dat er werd ingericht. Iedereen was er welkom en genoot er van een drankje en een hapje.

 

Lieven Dewulf organiseerde samen met Danny Streuve een heus buurtfeest in de Tinhoutstraat in Oostveld. “Ganse dagen gaan we werken en je ziet nauwelijks je buren”, aldus Lieven Dewulf. “Op deze manier willen we de sociale contacten wat hechter aanspannen.  We hebben de mensen gekozen die wonen vanaf de parochiezaal tot aan de Bruinbergstraat. Samen met onze echtgenotes Roos en Anja zijn we er in geslaagd toch heel wat mensen samen te brengen”, vertelt Lieven Dewulf. “We hebben speciaal deze plaats aan de garage Streuve gekozen, omdat als het regent de mensen binnen in de garage kunnen staan of zitten”, voegt Danny Streuve er aan toe.

 

“Voor de veiligheid van de kinderen hebben we nadar geplaatst, zodat ze veilig kunnen spelen op dit parkeerterrein. Om een beetje uit de kosten te geraken hebben we aan elke persoon vijf euro gevraagd. Dergelijke initiatieven zouden meer moeten gebeuren vooral in het kader van de Buurtambassadeurs. Er wonen al heel wat bejaarde mensen in onze straat en op deze manier houden we een oogje in het zeil”. De 92-jarige Maria Berlé vindt dit een heel mooi initiatief. “Op deze manier leren we onze buren beter kennen. Niet vergeten dat al heel wat jonge gezinnen zich hier hebben komen vestigen. Dat is goed en houdt de straat jong. Nog niet zo lang geleden hebben ze bij mij ingebroken en heel wat schade aangericht. Dan kan je toch even met je problemen bij die mensen terecht”, weet Maria Berlé. (Regi)

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren op dit artikel.