Woensdag 20 februari 2019

U bent aangemeld als: ReginaldAfmelden

Sp.a en Groen vragen OCMW-budget te verhogen

Volgens Sp.a/Groen stijgt het aantal Beernemnaars in armoede. Bijgevolg willen ze het OCMW-budget verhogen in plaats van verlagen. Ook de uitverkoopt van gemeentelijke eigendommen moet stoppen. “Deze meerderheid heeft geen hart”, stellen gemeenteraadslid Vicky Reynaert (Sp.a) en OCMW-raadslid Jaklien Tant (Groen)

 

Volgens hen kloppen in Beernem steeds meer mensen aan bij de Sociale Superette De Notenkraker in de Stationsstraat om er gratis voedselpakketten te krijgen. “Ook het aantal leefloners en het aantal mensen in schuldbemiddeling blijft stijgen”, aldus Jaklien Tant. “Nu zien we dat de meerderheid snoeit in het OCMW-budget en dat kan niet”, aldus gemeenteraadslid Vicky Reynaert (Sp.a). Volgens hen daalde de werkingstoelage voor het OCMW in 2017 tot 921.552 euro, wat een daling is van 250.000 euro. “Hetzelfde valt te zeggen over het OCMW budget 2018. Daar vermindert men met 227.000 euro. Ik stemde als enige tegen deze budgetwijziging, ondanks het feit dat iedereen overduidelijk de noden ziet stijgen. Dat is niet te begrijpen”, aldus Jaklien Tant.

 

Pastoriewoning

 

Sinds 2013 huurde het OCMW de pastoriewoning in de Creytensstraat in Oedelem, eigendom van de gemeente Beernem voor 500 euro. “In november 2017 verkocht de gemeente de pastoriewoning voor 185.000 euro”, zegt Jaklien Tant. “Vermits er een opvangplaats was voor asielzoekers, moest de gemeente op zoek naar een ander onderkomen en dat vond men in de pastoriewoning in Oedelem. De eigenaar verhuurt het gebouw nu ook aan het OCMW, maar wel voor 850 euro. Sp.a/Groen wil een andere echte sociale koers varen. Het OCMW budget moet omhoog in plaats van omlaag. De kwetsbare man staat hier in de kou, ondanks het feit dat we een vijfsterrengemeente zijn”, aldus Jaklien Tant. (Regi)

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren op dit artikel.