Dinsdag 19 maart 2019

Curieus heeft weer heel wat in petto

Op een druk bijgewoonde algemene vergadering in het OC De Kleine Beer werd het jaarprogramma van deze twee verenigingen voorgesteld. Curieus is de culturele vereniging van de Sp.a, die zich richt tot alle leeftijden, terwijl S-Plus als seniorenvereniging vooral oog heeft voor het organiseren van activiteiten, die de ouderen meer aanspreekt. Godfried Martelé en Vicky Reynaert ontvouwden het programma voor 2018.

 

“Omdat we geen vast lokaal nodig hebben waar we regelmatig samen komen en ons vooral toeleggen op het organiseren van uitstappen, is de algemene vergadering bij uitstek de spreekbuis om het één en ander nader te belichten”, aldus Vicky Reynaert, die ook als raadslid zetelt in de gemeenteraad. “Ook dit jaar werden onze mandatarissen uitgenodigd om uit de doeken te doen wat er zoal in de gemeente leeft en waar men terecht kan bij eventuele problemen. Met onze vereniging willen we niet alleen voor de nodige ontspanning zorgen, maar ook er voor zorgen dat de belangen en de noden van alle burgers en dus ook van onze leden aan hun trekken komen.”

 

Jaarprogramma

 

Het programma start op vrijdag 16 februari met PC-gebruik, laptop, ipad, smartphone, apps voor senioren, gevolgd door een wijnavond met Universal Wine op vrijdag 23 februari. Een hoogtepunt is het schlagerfestival in Hasselt op zondag 25 maart. Ook de uitstap naar Diest met stadswandeling langs de Demer, Grote Markt, Allerheiligenberg, het Begijnhof en de Warande volgt op dinsdag 17 april. Op donderdag 3 mei worden de Koninklijke serres van Laken bezocht met een bezoekje aan het Federaal Parlement. Op zaterdag 2 juni is er een afvaart met de milieuboot in Nieuwpoort. Op donderdag 21 juni volgt er een regionale fietstocht, gevolgd door een uitstap naar Poperinge. Het hoogtepunt is wel de cruise naar de Baltische Staten van 11 tot 18 augustus. Daarna zijn er nog verschillende deelnames aan rommelmarkt Sint-Joris, avondmarkt, fietsweekend in Renesse en een BBQ. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden