Dinsdag 19 maart 2019

Inbrekers gaan nog steeds vrij uit

– Zondagavond braken dieven voor de derde keer binnen in de privé vertrekken van het wel gekende café De Bolzak in de Wellingstraat te Beernem. Uitbaters Geert Stubbe en Tania Van de Weghe worden er stilaan moedeloos bij.

 

Terwijl de uitbaters beneden aan het werk waren kropen dieven over de schutting naast het gebouw over het dak, tot waar een zich een veluxraam bevond. “Ze hebben niet beter gedaan dan het veluxraam te forceren en zo het gebouw binnen te dringen”, aldus Geert Stubbe. “Zo kwamen ze terecht in de kamer van één van de dochters en ontvreemden 250 euro uit haar spaarpot. Wij waren nog aan het werk beneden en toen ik naar achter ging, hoorde ik lawaai. Ik dacht dat mijn vrouw daar bezig was en riep haar toe. Wellicht hebben ze dat gehoord en zijn ze als de bliksem naar buiten gekropen en vertrokken. Ondertussen was het veluxraam wel stuk getrokken en hadden ze een deur uit haar hengsels genomen en ook nog wat schade toegebracht aan een andere deur, meer bepaald een schuifdeur. Wellicht hebben de inbrekers eerst de slaapkamer van onze 24-jarige dochter  doorzocht en toen ze mij hoorden, zijn ze gevlucht.

 

Klopjacht

 

De politie werd verwittigd en er ontstond een klopjacht, maar van de inbrekers was geen spoor meer te bekennen. “Je moet toch maar lef hebben om op deze manier binnen te breken, wetende dat wij nog aan het werk waren en het risico lopende dat ze zouden ontdekt worden, want heel zacht zijn ze niet binnen gekomen. We zitten natuurlijk met de schade, wat hersteld is maar dat brengt toch bepaalde kosten met zich mee. De verzekering is al ter plaatse gekomen. Mijn hond is nog een jong beestje en springt op iedereen die hij tegenkomt om gestreeld te worden. Hij is in zijn hok gekropen. Wellicht heeft hij van één van de daders een stomp gekregen en trok naar zijn hok. Ik weet echt niet meer wat te doen om alles te beveiligen. Dat is nu de derde keer dat we ongewenst bezoek krijgen”, aldus Geert Stubbe. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden