Dinsdag 22 januari 2019

N-VA toont de speerpunten voor een leefbare gemeente

Op zaterdag 18 maart deelde de N-VA Beernem op verschillende plaatsen zonnebloempitten uit aan Beernemse inwoners. Zij kunnen de zonnebloemen zelf planten en zo zorgen voor een kleurrijke gemeente. Met deze actie toont de N-VA dat de komende legislatuur resoluut gaat voor een doorgedreven opwaardering van het openbare domein en een nette, propere gemeente. Tijdens de actie lanceerde de N-VA verschillende speerpunten voor een leefbare gemeente waarbij ze op 14 oktober 2018 naar de Beernemse kiezer stapt.

 

De N-VA gaat dus resoluut voor een groene gemeente met pit.  De partij werkte de voorbije maanden een minutieus programma uit met verschillende concrete speerpunten.  Gijs Degrande:  “Met de N-VA pleiten we  voor een gezellige en smaakvolle inrichting van de openbare ruimte in een herkenbare ‘huisstijl’. Gedaan met de kakafonie van verschillende paaltjes, meubilair, betegeling en belijning.  Het  plein voor het gemeentehuis moet dan weer een ontmoetingsplaats en visitekaartje voor de gemeente worden.  Ook de inrichting van andere plaatsen zoals ronde punten, voorpleinen van kerken en parkeerterreinen moet herdacht en gezelliger worden. Verder willen we  avontuurlijke, groene speelterreinen en speelbossen in elke deelgemeente.  En ook bij nieuwe verkavelingen moet er altijd aandacht zijn voor speelpleintjes en speelgroen. Ook bij inbreidingsprojecten moet de bouwheer voldoende middelen voorzien voor een groene ruimte of plein. Daarom moeten de verkavelingsvoorwaarden zo snel mogelijk aangepakt worden”.  Dit zijn slechts enkele van de speerpunten waarmee de N-VA op 14 oktober naar de kiezer stapt. Het volledige programma wordt binnen enkele maanden volledig bekend gemaakt. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: jDebaene Johan op 18-06-2018

Beste NVA,
Jullie moeten dringend eens samenzitten met "Bos en natuur" en Natuurpunt. De voorbije jaren werd massaal grond aangekocht tegen min. 75.000 Euro per ha.

Zo werd er een verbinding gemaakt tussen het Bulskampveld en Sint Jan. Daarnaast zijn er nog kleinere projekten.

Daarnaast heeft men het waterwingebied waar momenteel zo'n 80 reetjes vrij lopen op de 65 Ha.

Als er een waardevol perceel te koop komt en er is geen mede eigenaar kandidaat, dan hebben natuurverenigingen voorkooprecht.