Zaterdag 25 mei 2019

Raadslid Lode Vanneste wil meer controle op parkeerplaatsen voor houders met blauwe kaart

– Binnenkort komen er twee bijkomende parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Eén aan de bibliotheek en één aan het Sociaal Huis. Om deze plaatsen te gebruiken, moet men houder zijn van een parkeerkaart voor personen met een beperking. In België circuleren meer dan 200.000 kaarten die vervallen zijn. Gemeenteraadslid Lode Vanneste (N-VA) wil dat het misbruik van deze kaarten beperkt blijft.

 

“Uit cijfers van de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid, blijkt dat maar liefst 228.000 kaarten vervallen zijn. Jaarlijks schrijft men 30.000 boetes uit van zo’n 110 euro aan personen, die onterecht gebruik maken van een blauwe parkeerplaats. Sinds kort beschikt de politie over een app waarmee men direct kan zien of een blauwe kaart nog geldig is. In Open Blad van Beernem deed ik een oproep om vervallen kaarten in te leveren in het gemeentehuis. Ik stelde ook voor dat de politie van Het Houtsche meer controles zou doen op het gebruik van blauwe parkeerplaatsen”.

 

Burgemeester Johan De Rycke (CD&V) erkent dat er inderdaad misbruik gebeurt ten koste van werkelijke personen met een beperking. “Een oproep in Open Blad behoort zeker tot de mogelijkheden. In 2017 hebben we in de zone drie overtredingen vastgesteld. Aan de politiezone werd gevraagd extra toezicht te houden op het correct gebruik van de blauwe kaart. De controles zullen twee keer per week gebeuren”.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden