Dinsdag 22 januari 2019

Koor en Harmonie in duo

Koor en Harmonie in Duo

Koor Cantando en de Koninklijke Harmonie St-Cecilia, beiden uit Oedelem, sloegen op zaterdag 28 april de handen in elkaar voor een prachtige muzikale samenwerking. In sporthal Den Akker, voor één keer omgetoverd tot een ware concertzaal, brachten beide verenigingen een gezamenlijk concert voor maar liefst 600 enthousiaste toeschouwers.

 

Unieke samenwerking

 

Ongeveer een jaar geleden kreeg het idee van deze samenwerking zijn concrete vorm. Een werkgroep met mensen van beide verenigingen werd opgericht en de muziek werd gekozen. Zowel het koor als de harmonie konden aan de slag met het inoefenen van de gekozen muziekstukken. Ook werden een aantal gezamenlijke repetitiemomenten gehouden om koor en harmonie op elkaar af te stemmen.

Het was voor beide verenigingen een beetje wennen aan de andere muziekvorm (zang vs blaasmuziek), maar het werd door allen ervaren als een zeer positieve samenwerking. Het smaakt zowaar naar meer van dit!

 

Komende concerten

 

De harmonie sluit zijn muzikaal jaar af met een zomerconcert op de buurtpicknick van Ter Muiden en dit op zondag 24 juni, 11 uur, in de prachtige hof van Ter Muiden. Iedereen welkom.

In het najaar staan dan de jaarlijkse novemberconcerten op de agenda. Deze gaan door op vrijdag 15 en zaterdag 16 november, telkens in OC De Kleine Beer.

 

Het koor werkt in het najaar toe naar hun kerstconcert in de Sint-Lambertuskerk Oedelem. Dit concert gaat door op zaterdag 15 december.

Beide verenigingen zijn steeds op zoek naar mensen om de groep te versterken. Ben je gepassioneerd door muziek en heb je een goede stem, neem dan contact op met
www.cantando-oedelem.be. Bespeel je een instrument, dan kan je terecht in de harmonie:
www.harmonie-oedelem.be.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden