Zaterdag 25 mei 2019

Dokter Dries Dhont gaat mee op CD&V-lijst

Zo ongewoon is het niet dat een huisarts zich in de politiek begeeft.  Er zijn duidelijke voorbeelden in het land die het tegendeel bewijzen.

Dries Dhont (55 jaar) is al 26 jaar huisarts in Oedelem.  Sinds enkele jaren werkt hij samen met dokter Geertrui Neyt.  Hij is arts in het psychiatrisch centrum Sint-Amandus Beernem en in VZW TER MUIDEN Oedelem, een instelling voor mensen met een beperking.  Hij is ook coördinerend raadsheer-arts in WZC Rusterloo Beernem.

 

“We zijn heel tevreden Dries Dhont op onze lijst te kunnen zetten”, aldus schepen Jos Sypré. “.  Hij is de trotse vader van drie studerende kinderen : Franches (25 jaar), Sebastiaan (24 jaar) en Kristoffel (20 jaar) die op de drempel staan van een boeiende loopbaan.  Zijn partner Greet Claeys is actief in de kinderopvang Groot-Beernem,  ze heeft ook haar eigen atelier drieSprong – creaties van letters in steen.

 

Als jongere was Dries spelend lid van S.V. Loppem en Cercle Oedelem.  Hij was ook actief lid van de tennisclub  TC Smash te Oedelem.  Een marathonloop nam hij tussendoor er ook bij.  Nu heeft hij aan zijn fiets de voorkeur.  Recreatief fietst hij mee met WTC Vélosport Oedelem.  Hij is in de duivensport een geduchte rivaal voor zijn medespelers van ver en dichtbij.  Hij houdt van een verzorgde tuin die hij tooit met kunstzinnige beelden. Onlangs organiseerde hij samen met Greet een concert ‘Klassieke zang met Frances  Dhont & Friends’ ten voordele van VZW Ter Muiden en VZW Kinderopvang Vliegend Paard. Met een gedichten- en zangavond ‘Liefde is alles’ steunde hij eveneens een project in Haïti”, aldus de schepen.

 

Op onze vraag naar het waarom van zijn politieke ambitie had Dries een kort en direct antwoord.  ‘Gemeente betekent voor mij mensen’. “Graag wil ik mij inzetten voor het welzijn van iedereen op deze gemeente, misschien met kleine projecten die in  mijn ervaring als arts toch belangrijk zijn. Hierbij gaat mijn voorkeur naar mensen met een beperking, mensen in morele nood.  Zorg voor bejaarden ligt mij nauw aan het hart.  Integratie van deze mensen moet de vereenzaming  ‘de kwaal van deze tijd’ verhelpen”, aldus de arts.

 

Als 55-jarige is Dries aangenaam verrast opgenomen te worden in het team van Jos Sypré. “Ik vind er jonge mensen die gedreven en gemotiveerd zijn”, aldus Dries Dhont, die op deze manier wil meehelpen aan een goed beleid. 

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden

 

Bericht geplaats door: johan debaene op 03-08-2018

PROFICIAT JOS SYPRE en KRIS VINCKE.

Nu alle namen bekend zijn kunnen we alleen maar stellen , een sterke lijst, zeer vernieuwend met goede kandidaten, waar de concurrentie alleen maar kan van dromen.

Succes op 14.10.