Zaterdag 25 mei 2019

Industriepark Oost beter bereikbaar

Tijdens de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie stelde raadslid Lode Vanneste (N-VA) enkele vragen waarbij hij naar voor bracht dat het Bedrijvenpark kampt met een aantal problemen rond bereikbaarheid en zichtbaarheid.

 

“Op het nieuwe bedrijventerrein van 8 hectare zijn ondertussen 27 ondernemingen gevestigd”, aldus Lode Vanneste.  “Sommige chauffeurs die er moeten leveren, hebben soms de grootste moeite om het nieuwe Industriepark Oost te vinden”.  Volgens Lode Vanneste  komt dat omdat het nieuwe Bedrijvenpark nog niet is opgenomen in Google Maps en in de laatste GPS-systemen.  Hij vroeg aan het gemeentebestuur om de nodige maatregelen te nemen.

 

Schepen van Lokale Economie Barbara Vandenbrande (N-VA)  deed ondertussen navraag bij de WVI. Deze West-Vlaamse Intercommunale staat samen met de gemeente in voor de ontwikkeling en het beheer  van het Beernemse Industriepark.  Vandenbrande: “ De WVI gaf de nieuwe straat  enkele maanden geleden al door aan GPS-fabrikant TomTom en Google Maps. Blijkbaar duurt het echter een tijdje voor GPS-systemen worden aangepast”, aldus Vandenbrande.  “De gebruikers zelf moeten hun GPS updaten.  Daarnaast heb ik aan onze gemeentelijke diensten gevraagd om alle nieuwe adressen en huisnummers door te geven aan de CRAB-databank.  Deze databank bevat alle officiële adressen en hun geografische locatie en wordt beheerd door de Vlaamse steden en gemeenten. Ook bedrijven kunnen hun huisnummers doorgeven aan de bestaande GPS-bedrijven. En uiteraard kunnen zij in hun correspondentie een korte routebeschrijving toevoegen”.

 

Oranje bord verdwijnt

 

Daarnaast is er volgens Lode Vanneste nog een ander probleem.  Vanneste: “ Chauffeurs die uit het nieuwe Industriepark Oost verlaten en vervolgens de Sint-Jorisstraat willen oprijden, hebben amper zicht op het verkeer dat uit de richting van Knesselare komt.  Een groot oranje bord en een groene afsluiting belemmeren er de zichtbaarheid.  Het is duidelijk dat een aantal maatregelen zich opdringen zoals bijvoorbeeld een verkeersspiegel of het wegnemen van het oranje bord”.  Schepen van Mobiliteit Jos Sypré (CD&V) reageerde positief en beloofde alvast om het grote oranje bord te verplaatsen.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden