Zaterdag 25 mei 2019

N-VA rijdt de onveilige fietspunten af

Net zoals voor alle politieke partijen is en blijft verkeersveiligheid voor N-VA Beernem de komende jaren een topprioriteit op vlak van mobiliteit. De partij wil gedurende de volgende legislatuur blijven investeren in een veilige infrastructuur. Bijgevolg werd een nieuw Witboek Veilig Verkeer gemaakt.

 

“In dit Witboek staan tien gevaarlijke punten en trajecten die we de volgende jaren willen aanpakken”, aldus fractievoorzitter Gijs Degrande. “Onze focus ligt op de veiligheid van de fietsers. Om de tien punten onder de aandacht te brengen hield de partij op zondag 19 augustus een gevarieerde fietstocht doorheen Beernem. Net als in 2012 blijft voor ons verkeersveiligheid een absolute prioriteit. Onder mijn impuls werden al verschillende punten aangepakt. In ons nieuw Witboek staan tien gevaarlijke verkeerspunten, die we willen aanpakken met de klemtoon op de veiligheid van de fietsers.”

 

Financiën

 

Net zoals in andere dossiers zijn de financiën belangrijk. De aanpak van de tien punten zal heel wat middelen vergen. “Bij elk punt hebben we een raming gemaakt van de kostprijs. Het wordt sowieso een stevige investering, maar met de N-VA zijn we bereid dit te doen. Het gaat immers om de veiligheid van de schoolgaande jeugd”, aldus Gijs Degrande, die eraan toevoegt dat het dank zij Minister Ben Weyts (N-VA) is dat er recent een doorbraak geforceerd werd in verschillende Beernemse verkeersdossiers, die al jarenlang aansleepten. “Voor het fietspad tussen Beernem en Wingene wordt 600.000 euro voorzien. In de Parkstraat komt er nog een nieuw fietspad. Hiervoor trekt Ben Weyts 350.000 euro uit. Daarnaast forceerde hij een beslissing omtrent de herinrichting van het kruispunt aan de Stationsstraat. Eindelijk zal dit gevaarlijk kruispunt aangepakt worden. De timing is voorlopig onduidelijk, want het dossier is afhankelijk van de NMBS en de vernieuwing van de stationsomgeving”, vertelt Gijs Degrande.

 

 

 

Reacties

 

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Aanmelden